in

Au șocat Italia, cazul carabinierilor de la Piacenza, acuzați trafic de droguri, delapidare, șantaj și tortură: ”Erau niște criminali”

Mai mulți carabinieri de la o secție de Poliție din Piacenza, Italia, au fost arestați, iar secția închisă, după ce anchetatorii au descoperit că aceștia se comportau ca o adevărată grupare de crimă organizată. Multe dintre infracțiuni au avut loc în timp ce Italia se afla în stare de urgență.

Potrivit procurorului de caz, carabinierii din Levante sunt suspectați de trafic de droguri, de încasarea unor bunuri furate, șantaj, arestare ilegală, delapidare, abuz în serviciu și tortură. 12 persoane sunt cercetate, cinci dintre ele fiind arestate, iar o a șasea, plasată în arest la domiciliu, anunță presa italiană.

Cazul i-a șocat pe procurori și pe locuitorii orașului Piacenza. “Suntem de neatins”, se presupune că i-ar fi spus unul dintre suspecți unui coleg. Procurorul de caz, Grazia Pradella, a declarat că “nimic din ceea ce s-a întâmplat în acea unitate de poliție nu era legal. Erau niște criminali”.

“În timp ce orașul Piacenza numără atâtea decese cauzate de coronavirus, acești Carabinieri le furnizau droguri dependenților blocați la domiciliu, ca urmare a regulilor impuse de starea de urgență”, a spus procurorul. Orașul Piacenza se află în zona de nord a regiunii Emilia Romagna și a înregistrat una dintre cele mai mari rate de deces din Italia.

Ea a comparat ceea ce s-a întâmplat în secția de poliție cu practicile grupărilor de crimă organizată.

Mai mult, suspecții care erau aduși pentru interogatoriu au fost maltratați și chiar torturați. O fotografie publicată în presa din Italia înfățișează un deținut cu cătușe, în picioare goale, cu față plină de sânge.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

dorin cioabă

Dorin Cioabă, regele autoproclamat al romilor, infectat cu coronavirus. S-ar fi infectat la o judecată ţigănească

Italia, crește numărul de contaminări, 12 importate, inclusiv două îngrijitoare românce care au venit în Italia cu autocarul din România