in

Autorităţile sanitare italiene au lansat un apel la ”prudenţă”, Lazio este în fruntea clasamentului de cazuri de contaminare

Autorităţile sanitare italiene au lansat vineri un apel la ”prudenţă”, după ce săptămâna trecută au apărut ”semnale de alertă legate de transmiterea” COVID – 19, în special la Roma, indicând că ”circulaţia virusului este încă importantă”, relatează agențiile de presă.

„În unele regiuni, un număr mare de noi cazuri de COVID -19 continuă să fie semnalat”, constată în ultimul său raport săptămânal pentru săptămâna 8-14 iunie, Institutul Superior de Sănătate (ISS).

Dacă situaţia ”este în general pozitivă”, ISS a observat ”unele semnale de alertă legate de transmitere”.

Lazio, regiunea Romei, este astfel în fruntea clasamentului de cazuri de contaminare din această săptămână şi l-a depăşit pe cel din Lombardia (nord), epicentrul epidemiei din ţară.

Două focare au fost identificate în ultimele zile în Roma, unde autorităţile sanitare dau asigurări că situaţia este ”sub control”: unul într-un imobil ocupat ilegal într-un cartier popular, celălalt într-un hotel.

„Acest lucru ar trebui să încurajeze prudenţa, deoarece indică faptul că în unele părţi ale ţării circulaţia virusului este încă importantă”, se arată în raport.

Cu toate acestea, ”în ansamblu, tabloul general al transmiterii şi impactului infecţiei cu Sars-CoV-2 în Italia rămâne puţin critic (…)”, notează sursa citată.

Această ”situaţie fluidă epidemiologic necesită respectarea strictă a măsurilor necesare pentru reducerea riscului de transmitere”.

Epidemia de coronavirus a ucis oficial peste 34.500 de persoane în Italia, de la primul caz înregistrat în Codogno (Lombardia), primul caz identificat în afara Chinei, unde boala a apărut în decembrie 2019.

Lombardia, nordul peninsulei, a fost atunci epicentrul epidemiei în Italia şi Europa. Boala pare să fie sub control în Italia, cu o medie de câteva zeci de decese pe zi şi un număr redus de cazuri de contaminare.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dosar DNA împotriva fostului consul general de la Bologna, Eugen Șerbănescu. „Este o mascaradă, o înscenare”

Trafic record, peste 55.000 de persoane au intrat în România pe la frontiera cu Ungaria, peste 3.000 trimise spre izolare