in

Italia, cresc infecțiile, decesele și internările la terapie intensivă. Virusul era la Milano şi Torino încă din decembrie 2019

Crește numărul infectaților față de ziua precedentă, de asemenea cresc decesele și internările la terapie intensivă, pentru prima dată după multe zile, chiar dacă creșterea nu e mare.

66 de persoane au murit în 24 de ore, conform bilanțului din 18 iunie prezentat de Protecția Civilă. Cu o zi înainte muriseră 43. Numărul deceselor a ajuns la 34.514 de la începutul pandemiei.

Numărul infectaților a crescut cu 333 (cu o zi înainte crescuse cu 329), astfel numărul total al infectaților a ajuns la 238.159.

Îngrijorează, după multe zile, creșterea numărului persoanelor în terapie intensivă: în 18 iunie erau 168 (+5), creștere care nu se mai înregistrase de multă vreme.

Virusul din decembrie 2019

Noul coronavirus era prezent în apele reziduale de la Milano şi Torino, în nordul Italiei, din decembrie 2019, cu două luni înainte de primul bolnav înregistrat oficial în această ţară, relevă un studiu al Institutului Superior de Sănătate (ISS) italian, potrivit Agerpres.

„Studiul a examinat 40 de eşantioane de ape uzate colectate între octombrie 2019 şi februarie 2020. Rezultatele, confirmate de două laboratoare diferite cu două metode diferite, au confirmat prezenţa ARN (acid ribonucleic, element esenţial al virusului – n.r.) de la SARS-CoV-2 în eşantioane prelevate la Milano şi Torino la 18 decembrie 2019”, explică un comunicat.

Urme identice au fost găsite de asemenea în apele uzate din Bologna la 29 ianuarie 2020, când primul caz oficial de coronavirus contractat în Italia a fost semnalat la 20 februarie, în micul oraş Codogno, nu departe de Milano.

ISS precizează de asemenea că eşantioanele din octombrie şi noiembrie 2019 nu au revelat nicio urmă de coronavirus în apele reziduale.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, româncă bătută și violată, fusese chemată pentru a face menajul. ”Pe Facebook există o fotografie cu mama mea legată”

Italienii vacanţa în România

Italienii, încurajați să îşi facă vacanţa în România: «Este un adevărat paradis, iar costurile sunt foarte accesibile»