in

Avionul cântărește prea mult, șase voluntari rămân la sol și amână zborul spre Milano: ”250 de euro dacă cobori”

Avionul cântărește prea mult, șase voluntari rămân la sol și amână zborul spre Italia, la Milano. Vântul puternic și un aeroport supus la diverse restricții au determinat echipajul unui zbor să ceară unor pasageri care se îmbarcaseră deja să debarce voluntar și în schimbul unei compensații de 250 de euro pentru a „ușura” avionul și a putea decola în siguranță, scrie corriere.it.

S-a întâmplat joi, 9 martie, după masa de prânz, pe legătura Ita Airways London City-Milan Linate, care transporta mai mulți jurnaliști italieni și fani ai Milanului care se întorceau de la meciul din Liga Campionilor cu Tottenham.

Din punct de vedere tehnic, zborul era operat de German Airways, o companie de la care Ita închiriază avioane mici (Embraer 190) care pot ateriza și decola de pe o pistă scurtă precum cea de la London City. AZ227 trebuia să decoleze la ora 13.45 (ora locală, 14.45 în Italia), dar condițiile meteo dificile au făcut necesară ușurarea avionului prin debarcarea unor persoane.

Citiți și: VIDEO Pizza Margherita cu făină de greieri: provocarea lui Gino Sorbillo, faimosul pizzar din Napoli. „Este un gunoi”

Avionul cântărește prea mult, șase voluntari rămân la sol. Oferta: ”250 de euro”

La început – povestesc jurnaliștii în videoclipuri și postări pe rețelele de socializare – echipajul a căutat cinci voluntari (patru bărbați și o femeie), apoi a ridicat numărul la șase (cinci bărbați și o femeie), promițând vouchere de 250 de euro.

În clipul realizat de reporterul sportiv Alessandro Alciato, colega Alessia Tarquinio este văzută traducând cererea pentru toți pasagerii. Într-o altă înregistrare video, jurnalistul și prezentatorul TV Gianluigi Nuzzi intervine: „Suntem blocați în avion de două ore pentru că, spun ei, bate vântul și avionul cântărește prea mult”, comentează el.

Excesul de greutate, potrivit estimărilor, era de aproximativ 700 de kilograme, având în vedere persoanele care trebuiau să fie scoase și bagajele lor.

În fața eșecului de a găsi voluntari, lui Tarquinio i-a revenit sarcina de a comunica riscul unei linii dure. „Dacă acești șase voluntari nu se prezintă, Ita decide pe baza costului biletului de avion suportat. Deci cei care au plătit mai puțin vor rămâne probabil aici”, a tradus jurnalistul. Ea a adăugat că cei șase debarcați vor fi transferați pe celălalt aeroport din Londra, Heathrow, pentru a fi duși la Milano.

În cele din urmă, voluntarii au fost găsiți, iar zborul a decolat la ora 16.30 (17.30, ora Italiei) și a aterizat la 19.12 la Linate. ‘Evenimentul a depins de condițiile meteorologice din capitala engleză – care au fost critice încă de la începutul zilei din cauza vântului puternic și a ploii – și care au dus la limitări operaționale suplimentare pe singura pistă a aeroportului care a devenit utilizabilă din cauza vântului’, a explicat Ita într-o notă trimisă la Corriere.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
tânărul ucis mama capul ciocan

”Petreci prea mult timp pe telefonul mobil în loc să lucrezi”, un tânăr de 23 de ani și-a ucis mama zdrobindu-i capul cu un ciocan

Bucătar român mort subit la Massa

Boală bruscă, bucătar român de 52 de ani moare subit într-un bungalow la Massa