in

Bande de braconieri români, de neoprit pe râurile din Basso Piave. ”Peștele nostru este sub risc”

Bande de români capturează 150 de kilograme de pește și moluște săptămânal. Poliția a sechestrat 1.200 de metri de năvoade. FIPSAS: risc de depopulare

Braconaj, alarmă a FIPSAS – Federația Italiană de Pescuit Sportiv și Activități Subacvatice după ultimele denunțuri. La Fossà, de-a lungul râului Grassaga, poliția metropolitană a sechestrat în urmă cu puțin timp 1.200 de metri de năvoade și a denunțat trei români, sancționați în total cu 6.000 de euro. Însă responsabilul provincial al FIPSAS, și consilier local la San Donà, Costante Marigonda, lansează alarma în tot teritoriul din Basso Piave și până la litoralul din Jesolo, Eraclea și Cavallino.

„Peștele nostru este sub risc”, spune Marigonda. Există temerea că în fiecare săptămână dispar în medie de la 100 la 150 de kilograme de pește din râurile din zonă. Fără a-l calcula pe cel prins pe mare tot pe ascuns, în special în sezonul estival, când sunt luate în vizor lagune și văi pentru peștii și moluștele care prosperă acolo, spune consilierul.

Însă acum se riscă în mod concret depopularea faunei râurilor.

«Pește care apoi este exportat și revândut», adaugă, «în special pe piața franceză. Pește care înoată în râurile noastre și pe care îl pierdem aproape fără să ne dăm seama prin acest ritm al furturilor. Crap, lin, mreană și o faună piscicolă printre cele mai variate care este cu adevărat sub risc din cauza omului. Sau mai bine zis a acestor bande care sosesc din țări din Est pentru a prinde cantități enorme de pește și a le fura.

Poliția provincială și metropolitană – încheie îngrijorat – «și-a intensificat controalele nocturne împreună cu voluntarii și suntem toți uniți pentru a încerca să prindem acești prădători înainte să-și instaleze năvoadele».

Există temerea că în fiecare săptămână dispar în medie de la 100 la 150 de kilograme de pește din râurile din zonă
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia în pragul unei catastrofe bancare: Parlamentul a aprobat un ajutor de 20 de miliarde de euro

”Prindeți-i, vă rog, altfel riscăm un măcel”, camionagiu român beat la volanul unui tir, denunțat de proprietarul unui bar