in

Italia în pragul unei catastrofe bancare: Parlamentul a aprobat un ajutor de 20 de miliarde de euro

Parlamentul italian a aprobat un ajutor de 20 de miliarde de euro pentru ajutorarea băncii Monte dei Paschi di Siena, împreună cu alţi creditori aflaţi şi ei în dificultate, anunţă Bloomberg. Italia încearcă din răsputeri prevenirea unei catastrofe bancare care ameninţă Uniunea Europeană încă din timpul crizei economice începute în 2007.

Prin ajutorul public, guvernul Gentiloni se obligă să ofere creditorilor aflaţi în dificultate garanţii de lichiditate şi injecţii de capital conforme reglementărilor Italiei privind ajutorul de stat. De asemenea, băncile vor putea cere recapitalizări preventive, afectându-i în consecinţă pe acţionari.

Monte Paschi a devenit principala îngrijorare a sistemului bancar italian după ce a eşuat să colecteze noi fonduri din partea investitorilor. Băncile italieneşti se află sub presiunea unor credite toxice în valoare de 360 miliarde euro.

Acestea au erodat nu doar profitabilitatea instituţiilor de creditare, dar şi încrederea publicului în sustenabilitatea lor.

Monte Paschi a devenit principala îngrijorare a sistemului bancar italian
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bătaie la Palermo pe 15 locuri de lustragii. Printre candidați sunt și absolvenți de facultate

Bande de braconieri români, de neoprit pe râurile din Basso Piave. ”Peștele nostru este sub risc”