in

Bătaie la Palermo pe 15 locuri de lustragii. Printre candidați sunt și absolvenți de facultate

La anunțul lansat de Confartigianato din capitala siciliană au sosit 70 de candidaturi, care duc o adevărată bătaie pentru 15 locuri, chiar și din partea unor licențiați.

Ideea i-a venit președintei confederației, Nunzia Reina, care a dorit să relanseze vechea meserie, gândindu-se să construiască o cooperativă în care să adune 15 persoane cărora să le dea un salariu fix la final de lună. Locul de muncă? De la gară la tribunal, până la aeroport, unde călătorii vor putea beneficia de un ultim luciu dat încălțămintei înainte de a se îmbarca.

Într-o țară în care șomajul tinerilor ajunge la 50%, tocmai ideea salariului fix, mult râvnit zi de zi, a făcut ca pe biroul Nunziei Reina să ”plouă” cu zeci de CV-uri. Printre candidați sunt și absolvenți de facultate.

”Suntem la 74 de CV-uri – spune Reina – sosesc și altele. Le vom evalua. Faptul că sunt și licențiați printre candidați nu e ceva ieșit din comun. Este o oportunitate pe care o oferim. În mod evident tinerii cred în proiect. În medie, salariu ar putea fi între o mie și 1.200 de euro pe lună.

Celor care vor fi selecționați le vom furniza gratuit, în afară de perioada de formare, instrumente de lucru. Vor fi 15 locuri în centrul orașului Palermo și câteva în punctele strategice cum sunt gara, tribunalul și aeroportul din Palermo”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cu greu pot fi opriți! Trei ”caporali” români denunțați la Taranto, duceau la muncă 15 conaționali

Italia în pragul unei catastrofe bancare: Parlamentul a aprobat un ajutor de 20 de miliarde de euro