in

Barack Obama, prima deplasare publică în străinătate după predarea mandatului: va primi cheile orașului Milano, de la primarul Giuseppe Sala

Fostul președinte american Barack Obama a vizitat luni după-amiaza Catedrala din Milano, în cadrul unei vizite de două zile în Italia, prima sa deplasare publică în străinătate după ce i-a cedat locul la Casa Albă succesorului său Donald Trump, la 20 ianuarie, relatează AFP.

Sosit luni la prânz în capitala Lombardiei, Obama a fost salutat la hotel de o mulțime de fani, pentru a se deplasa apoi la Domul din Milano, urmând ca seara să ia cina împreună cu fostul premier Matteo Renzi și un mic grup de antreprenori locali la Institutul de studii politice internaționale.

Marți, Obama urmează să primească cheile orașului de la primarul Giuseppe Sala, într-o întâlnire cu ușile închise. Fostul lider de la Casa Albă va lua apoi cuvântul, de la ora locală 14.00 (12.00 GMT) în cadrul summitului mondial consacrat alimentației „Seeds&Chips — The Global Food Innovation Summit”, consacrat anul acesta impactului tehnologiei asupra schimbării climatice și securității alimentare.

Barack Obama va avea ocazia de a dialoga în marja summitului cu fostul său bucătar de la Casa Albă Sam Klass, care a fost și consilier pe probleme de nutriție. Alimentația sănătoasă a fost una din temele preferate ale fostei Prime Doamne Michelle Obama, amintește AFP.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Rimini, arestată pentru șantaj și deținere de arme albe: «Dă-mi 100 de euro și îți restitui telefonul»

Lissa, debut fulminant al unei tinere artiste române în Italia. Melodia ”In My City”, sute de mii de vizualizări pe Youtube – VIDEO