in

Berlusconi: „Eu și Merkel am putea încerca să-l convingem pe Putin”

 Știri ItaliaBerlusconi și Merkel la Putin – „Cred că Angela Merkel în locul meu sau cu mine” ar putea încerca să medieze cu Putin, „cu ea m-aș simți capabil să încerc să conving”. Liderul Forza Italia Silvio Berlusconi a spus asta la emisiunea „Porta a porta”.

Berlusconi și Merkel la Putin

„Eu în guvern cu Forza Italia – a adăugat el – voi fi garanția unei atitudini de apropiere de UE, SUA și Occident. Asta ne-a întrebat în urmă cu câteva zile președintele PPE”.

Situația internațională este unul dintre subiectele fierbinți și Berlusconi este cu oarecare regret că vorbește despre dezamăgirea față de președintele rus:

„Eu personal nu mă pot abate de la care este poziția guvernului italian, a Europei și a restului Vestului, dar îmi pare rău și sunt dezamăgit”, spune el ca răspuns la o întrebare despre sancțiunile europene împotriva Rusiei.

„Dezamăgit că Rusia, în loc să facă ceea ce am visat mereu, adică să adere la UE, a ales la acel moment să-și consolideze relația cu China”. De aici și „durerea” de a-l vedea pe Putin „aruncat în brațele Chinei”.

Berlusconi: „L-am sunat pe Putin, dar nu mi-a răspuns. Voiam să fac la fel ca în Georgia”

„Putin rezistă sancțiunilor”

Berlusconi a mai spus că este convins că sancțiunile nu-l dăunează pe Putin care „este absolut capabil să reziste” din moment ce – adaugă el – „s-au dezvoltat cereri din China și India și nu văd nicio pierdere pentru el”, scrie  tgcom24.mediaset.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Padova, un microbuz condus de un român a ucis o femeie care alerga cu căștile la urechi

Valerio Troisio mort subit 26 ani

Lecce, moare subit noaptea la doar 26 de ani: „Era tânăr și sănătos, tragedie greu de explicat”