in

Bilanț dramatic în rândul preoților italieni: 67 de morți. ”Preoţii se îmbolnăvesc şi mor la fel ca ceilalţi”

Şaizeci şi şapte de preoţi italieni infectaţi cu coronavirus au murit de la începutul epidemiei în Italia, potrivit unui bilanţ publicat miercuri de ziarul Conferinţei Episcopale Italiene Avvenire, relatează agențiile de presă. Cotidianul care publică numele preoţilor, majoritatea în vârstă, şi uneori, fotografiile lor, menţiona cu o zi înainte 50 de decese în rândul acestora.

Ultimele două victime au fost raportate de episcopiile din Cremona (Lombardia) şi La Spezia (oraş port din Liguria, la sud de Genova).

„Preoţii se îmbolnăvesc şi mor la fel ca ceilalţi, poate chiar mai mult ca restul, chiar dacă în prezent este foarte dificil să te aventurezi în acest tip de contabilitate statistică”, scrie Avvenire.

În urmă cu două săptămâni, papa Francisc le-a cerut preoţilor „să aibă curajul să iasă şi să meargă în vizită” la bolnavii infectaţi cu coronavirus. Cererea a venit pe 10 martie, când guvernul italian le-a cerut italienilor să-şi limiteze ieşirile şi să evite contactul cu bolnavii.

Pe de altă parte, conferinţa de presă zilnică în care Italia raportează cele mai noi cifre legate de epidemia de coronavirus a fost anulată miercuri pentru că oficialul care oferea aceste date a dezvoltat simptome de COVID-19, relatează dpa.

Şeful Agenţiei de Protecţie Civilă, Angelo Borrelli, are temperatură şi a părăsit sediul agenţiei ca măsură de precauţie, a anunţat biroul său într-un comunicat.

Drept urmare, conferinţa de presă zilnică de la ora 18:00 (17:00 GMT) este suspendată pe durată nedeterminată, însă cifrele privind contagiunea vor fi publicate în continuare printr-un comunicat de presă, a adăugat biroul.

Potrivit agenţiei de ştiri ANSA, Borrelli, în vârstă de 55 de ani, a fost testat pentru coronavirus şi aşteaptă rezultatele.

În urmă cu trei zile, Agenţia de Protecţie Civilă a declarat că 12 membri ai personalului său au fost testaţi pozitiv la coronavirus, în timp ce rezultatele pentru Borrelli au ieşit negative.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vești bune pentru Italia: astăzi 683 de victime, mai puține decât ieri, scad infecțiile noi. Borelli și Bertolasso internați cu simptome

În plină criză coronavirus, ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia!