in

Bisericile din Italia se vor redeschide pentru slujbele cu public începând din 18 mai, se vor lua însă măsuri de siguranţă

Bisericile din Italia se vor redeschide pentru slujbele cu public începând din 18 mai, a anunţat joi guvernul de la Roma, într-un comunicat comun cu Conferinţa Episcopală Italiană (CEI), relatează agențiile de presă.

CEI a ajuns la un acord cu guvernul, se arată în comunicat, în cadrul căruia bisericile vor lua măsuri de siguranţă pentru a-i proteja pe credincioşi de pericolul răspândirii coronavirusului.

Personalul bisericii va sta la intrările lăcaşelor de cult pentru a se asigura că enoriaşii vor menţine distanţa necesară unul de celălalt în timpul slujbelor, se precizează în comunicat. Clădirile bisericilor vor fi de asemenea dezinfectate.

Biserica Catolică italiană a protestat vehement împotriva deciziei guvernului de la sfârşitul lunii aprilie de a întârzia reluarea slujbelor religioase cu participarea publicului, în pofida eliminării altor restricţii impuse pentru a limita răspândirea COVID-19.

Ministerul de Interne a declarat că s-a aflat în discuţii cu alte comunităţi religioase din Italia cu privire la măsuri similare pentru reluarea slujbelor cu public.

Pandemia de COVID-19 a afectat grav Italia, unde s-au înregistrat aproape 30.000 de decese şi peste 214.000 de cazuri confirmate.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/austria-rata-de-infectare-extrem-de-redusa-015-din-1-432-de-persoane-testate-doar-una-pozitiva/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
infractori periculoşi

Mafioţii eliberaţi de teama virusului se întorc în puşcării: 376 de infractori periculoşi sunt în acest moment în arest la domiciliu

Torino, și-au apărat mama de furia tatălui care sărise s-o înjunghie, unul dintre copii a suferit mai multe răni