in

Bologna, cazuri dramatice, o fetiță de 12 ani a sunat la 112: ”Ne este foame, ajutați-ne”. Iată reacția autorităților

”Ne e foame, tata nu mai muncește și frigiderul e gol, ajutați-ne, vă rog!”. Este un apel telefonic disperat pe care un copil de 12 ani l-a făcut pe 2 aprilie la ora 112. Mesajul a fost dat în lucru Centralei Operative a carabinierilor companiei din Vergato, o comună din Provincia Bologna (Emilia Romagna), cu 7.656 de locuitori.

După ce a calmat-o, operatorul care i-a răspuns fetiței de 12 ani a trimis o patrulă la casa familiei, de origine străină, și alcătuită din părinți și doi copii. Carabinierii care au ajuns la fața locului, în frunte cu maiorul Sabato Simonetti, au transmis că vorbele disperate ale fetiței descriseseră o situație reală: tatăl ei, singura sursă de venit, își pierduse locul de muncă, mama era casnică, iar familia, aflată în izolare la domiciliu, nu mai avea pur și simplu ce mânca.

Din proprie inițiativă, fetița de 12 ani a luat telefonul mamei, care nu mai avea credit, dar permite apelurile la 112. ”Ne e foame, tata nu mai muncește și frigiderul e gol, ajutați-ne, vă rog!”, a transmis, disperat, copilul.

Carabinierii au plecat la cumpărături și s-au întors cu lapte, paste, ouă, făină, carne, prăjituri, fructe și legume, notează ANSA. Și, de asemenea, ciocolată pentru fetiță. ”După ce am avut grijă de această primă urgență, am informat serviciile sociale ale municipalității să se intereseze de situația acestor familii nevoiașe, puse în genunchi de coronavirus”, a mai spus Simonetti.

Autoritățile au menționat că numărul unic de urgență 112 este gratuit și este disponibil cetățenilor la orice oră din zi și din noapte. Nu e unicul caz disperat din Peninsulă, în condițiile în care Italia e răvășită de pandemia de coronavirus. Au fost surprinse scene triste și în sudul Italiei, la Bari. Oamenii plângeau că au rămas fără bani: ”Vreau să mănânc. Mama nu a luat medicamentele de o lună”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragedie la Biancavilla, în Sicilia, tânăr român de 19 ani, mort în accident de motocicletă. ”O veste groaznică”

Suntem vitali pentru agricultura Italiei: un sfert din sezonieri sunt români. Guvernul caută un acord cu România