in

Bonus de 150 de euro pentru muncitorii și pensionarii din Italia. Cum îl pot obține românii

Știri ItaliaBonus de 150 de euro în Italia: ce este, când sosește și cum îl poți obține. Guvernul a anunțat în urmă cu câteva zile noul bonus de 150 de euro pentru toți muncitorii și pensionarii care au un venit mai mic de 20 de mii de euro. Să vedem cine poate să solicite și mai ales perioada pentru plata ajutorului.

Bonus de 150 de euro în Italia

Odată cu decretul „Aiuti ter”, guvernul Draghi a lansat un nou sprijin pentru muncitori și pensionari, loviți de scumpiri și inflație.

Vorbim despre bonusul de 150 € , care este destinat unei mari părţi a celor care au primit și ajutorul precedent de 200 €. Singura diferență, în esență, este venitul maxim al celor care pot solicita, care este redus semnificativ .

În orice caz, însă, noul bonus va viza peste douăzeci de milioane de rezidenți din Italia, între care se află și români. Încă nu sunt prea multe detalii cu privire la calendarul și caracteristicile ajutorului, în condițiile în care textul noului decret nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial.

Cu toate acestea, guvernul a explicat, în conferința de presă de acum câteva zile, cum va funcționa.

Cine are dreptul la bonusul de 150 de euro

Bonus de 150 de euro în Italia – Beneficiarii bonusului de 150 euro trebuie să aibă venitul maxim de 20.000 euro pe an, față de 35.000 euro care erau limita pentru primul bonus de 200 euro.

Categoriile rămân însă aceleași, după cum a explicat ministrul Franco la o conferință de presă privind decretul „Aiuti ter” săptămâna trecută.

Prin urmare, bonusul va ajunge la pensionari și angajați, dar și la persoane care desfășoară activități independente, cococo, firme individuale, lucrători sezonieri și lucrători casnici.

Cum să solicitați ajutor guvernamental

Bonus de 150 de euro în Italia -Momentan nu se cunosc modalitatile de solicitare a bonusului de 150 de euro . Se presupune, totuși, că acestea vor fi aceleași cu ajutorul precedent.

Prin urmare, pensionarii și angajații vor primi bonusul direct cu pensia și fluturașul de salariu, în timp ce pentru celelalte categorii va fi necesar să se aplice. Așa cum s-a întâmplat în trecut, de fapt, ar trebui să fie tot INPS – sau fondul de referință – prin portalurile deja activate pentru a colecta cererile și apoi pentru a plăti bonusul, scrie fanpage.it.

Italia, BONUS de 200 de euro pentru 28 de milioane de familii, inclusiv pentru români, iată cine este eligibil

Bonus de 150 de euro în Italia -Când sosește

Ministrul Economiei, în cadrul conferinței de presă de prezentare a decretului a vorbit despre noiembrie sau cel mai târziu decembrie ca perioada de plată.

Prin urmare, este probabil ca angajații și pensionarii să găsească bonusul de 150 de euro în salariu sau cecul de asigurări sociale încă de la sfârșitul lunii noiembrie , în timp ce pentru celelalte categorii există diferențele obișnuite.

Cococo, de exemplu, încă mai trebuie să primească bonusul de 200 de euro, precum și deținătorii de „partita IVA” care abia în ultimele săptămâni au avut posibilitatea de a aplica.

Discurs diferit, de exemplu, pentru cei care au venit de cetățenie și cei care au o pensie de invaliditate: pentru ei timpul de primire ar trebui să fie mai rapid.

Ajutor pentru cei cu venituri mici în Italia, bonus pentru abonamente de autobuz și metrou pentru studenți și muncitori

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 11 In medie: 3.9]

Italia, iată când contorul de curent va fi blocat automat. Cazurile stabilite de noua lege a UE 2022/2023

Un român a ocupat abuziv o casă la Giugliano și a atacat-o pe proprietară: arestat de carabinieri