in

Boom în furturile de mașini în Italia, depășind 123.000 într-un an: care sunt cele mai furate modele

Boom în furturile de mașini în Italia. Fenomenul în 2023 a înregistrat o nouă creștere: +5%. față de anul precedent. SUV-urile sunt din ce în ce mai mult în vizorul hoților. În Campania, Lazio, Puglia și Lombardia, au loc 90% din episoadele infracționale. Fenomenul furturilor de mașini în Italia pare de neoprit. Și, în ciuda apărărilor tehnologice și a eforturilor poliției, escaladarea continuă an de an.
>>> Citește și: Zece zile de oroare la Palermo, un bărbat și-a ucis soția și doi copii: ”Era diavolul în casă”

Boom în furturile de mașini în Italia

În 2023, furturile au fost cu 5% mai multe decât în 2022 și au avut loc, mai ales, în regiunile din centrul și sudul Italiei, SUV-urile reprezentând peste 50% din total. Datele, ca în fiecare an, au fost compilate de liderul în domeniul dispozitivelor antifurt prin satelit și al recuperării mașinilor LoJack, care a publicat raportul „Recuperarea vehiculelor furate 2024”, luând în considerare cele peste 550.000 de dispozitive instalate în mașinile de pe drumurile italiene, scrie corriere.it.

Pentru statistici, de la sosirea sa în țara noastră, LoJack a sprijinit forțele de poliție în detectarea și recuperarea a peste 18.700 de vehicule, în valoare totală de 558 de milioane de euro. Adevărata noutate este boom-ul furturilor de SUV-uri, care reprezintă mai mult de jumătate din totalul furat (53%), în timp ce ponderea era de 33% în urmă cu doar patru ani. Odată furate, aceste vehicule urmează diferite piețe de desfacere: în primul rând, revânzarea în Italia sau transportul în alte țări din Europa de Est pentru un nou proprietar.
>>> Citește și: A ieșit să se plimbe în pădure, ucis de trei Rottweiler. Ce riscă proprietarul câinilor

Un furt din trei are loc în Campania

În general, 9 din 10 incidente au loc în patru regiuni cu bulină roșie, unde acest flagel capătă dimensiuni unice la nivel european:

-Campania (aproape 1 din 3 furturi are loc aici),
-Lazio (24%),
-Puglia (20%),
-Lombardia (14%).

O polarizare a fenomenului care a devenit din ce în ce mai evidentă de-a lungul anilor și care, în aceste zone, îi lasă neliniștiți pe proprietarii mașinilor cele mai „țintite” de hoți, cu o explozie consecutivă a costurilor de asigurare.

Fiat Panda, cel mai furat

Dintre autoturisme, primele cinci modele cele mai „vizate”sunt:

  1. Fiat Panda,
  2. Fiat 500,
  3. Citroen C3,
  4. Lancia Ypsilon,
  5. Smart Fortwo.

În afară de ultimul, acestea sunt mașini care sunt stabile și în topul vânzărilor de mașini noi.

În cazul SUV-urilor, topul negativ este deținut de Toyota RAV4. Iată clasamentul:

  1. Toyota RAV4
  2. Toyota C-HR
  3. Fiat 500X
  4. Jeep Renegade
  5. Peugeot 3008.

.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Giorgia Meloni: „Avem o bucățică importantă de România în Italia”. Ciolacu anunță contribuții la reparațiile Columnei lui Traian

«Cum a eșuat Marcel Ciolacu în relația cu românii din Italia: Un dezastru nu doar diplomatic la Roma»