in

Carantina Italia, noile formulare: «Declar pe propria răspundere că circul din următoarele motive…» Ce poți face și ce nu până în 3 aprilie

Au apărut formularele pentru declarația pe propria răspundere pentru cei care vor să circule în Italia în această perioadă.

Cel care face declarația trebuie să explice poliției motivele pentru care își schimbă locația, riscând sancțiuni penale pentru declarații mincinoase. Formularul poate fi descărcat AICILuni seara, 9 martie, a fost aprobat decretul președintelui Consiliului de Miniștri al Italiei, care introduce măsuri de carantină în toată Italia.

Până pe 3 aprilie, toată Italia este o mare „zonă roșie”. Toți cei aflați pe teritoriul italian trebuie să se conformeze. Supermarketurile vor fi deschise, cu măsurile de siguranță necesare.

Cei care vor să călătorească cu avionul, trenul, autobuzul, mașina, trebuie să explice poliției motivele călătoriei. Cine va fi găsit în tranzit în afara casei sale, va trebui să explice motivul: formularul special poate fi completat dinainte sau în momentul controlului. Este o autocertificare cu motivele călătoriei.

Sancțiunile sunt prevăzute pentru cei care nu respectă interdicțiile, amintind că puteți călători din motive de sănătate, de urgență sau de nevoi de muncă. Cei care încalcă regulile riscă până la 3 luni de arest și o amendă de 206 de euro. Sancțiuni și mai grave pentru cei care, infectați, încearcă să scape de carantină, în acest caz săvârșind o infracțiune voluntară împotriva sănătății publice.

Ce se poate face până la 3 aprilie? Iată câteva dintre prevederile decretului din 9 martie:

Păstrați o distanță de cel puțin un metru față de alte persoane.

Puteți călători din motive de sănătate, dacă aveți febră peste 37,5 apelați medicul de familie, de acasă, fără a merge la urgență.

Cei care trebuie să rămână strict acasă sunt persoanele în vârstă și persoanele cu imunitatea scăzută. Nu se mai țin slujbe religioase. Barurile, gelateriile și restaurantele pot rămâne deschise între 6 și 18, asigurând totuși distanța de siguranță a unui metru între clienți.

Farmaciile și parafarmaciile sunt deschise. Grădinițele, școlile și universitățile sunt închise până pe 3 aprilie. Nu sunt permise întâlniri, conferințele, evenimente și manifestări publice de niciun fel. Sunt închise pub-uri, cinematografe, săli de sport, piscine, discoteci, muzee și biblioteci. La primării serviciile esențiale și urgente sunt garantate, multe altele sunt disponibile online.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Mesaj sfâșietor transmis de o italiancă, după ce tatăl său a fost ucis de coronavirus: „Oameni buni, stați acasă!”

Medicii italieni trebuie să decidă cine trăiește și cine moare, nu sunt destule locuri în secțiile de terapie intensivă