in

Mesaj sfâșietor transmis de o italiancă, după ce tatăl său a fost ucis de coronavirus: „Oameni buni, stați acasă!”

O femeie din Italia a postat pe Facebook un mesaj sfâșietor, după ce tatăl său a fost ucis de coronavirus. Femeia le-a transmis tuturor mesajul „Stați acasă!”, potrivit „Libertatea”.

„Nu aș fi vrut să fac asta niciodată, dar mi-au cerut mulți oameni să scriu, să vorbesc, să încerc să explic ce înseamnă să fii în carantină și ce înseamnă să pierzi o persoană dragă în puțin timp, să n-o mai vezi niciodată.

Îmi aplec puțin masca asta pe care am ajuns să o port mereu, pentru a o proteja pe mama, care trăiește la distanță de mine. Suntem în carantină. Ce înseamnă asta? O prietenă de-a mea m-a sunat și m-a întrebat ce fac toată ziua. Știți ce fac? Mă gândesc toată ziua că sunt oameni pe afară, oameni care se strâng în baruri, mame care își duc copiii în parcuri și ele stau la cafele.

Mă gândesc că există persoane, bătrâni, care nu au înțeles că nu pot merge să joace cărți la bar și că trebuie să stea în casă. Mă mai gândesc că sunt tineri care nu au înțeles că tații lor, unchii, frații, sunt luați de lângă ei.

https://www.facebook.com/100001313338302/videos/2865509173502832/

Care este experiența mea? Este dramatică, la fel ca cea pe care o trăiesc toți. Eu sunt un operator sanitar, am lucrat mulți ani și am făcut o teză despre însoțirea muribunzilor.

Nu am putut nici măcar să-l însoțesc pe tatăl meu. A fost luat de lângă mine și mi-a fost înapoiat sigilat. Nu am putut nici măcar să-l vedem, pentru că eu și mama suntem în carantină.

Iată ce li se întâmplă celor care cred că acest coronavirus nu face nimic, nu afectează tinerii. Nu este adevărat, am prieteni tineri care se luptă între viață și moarte.

Vreau să dau acest mesaj fără să mă lungesc prea mult, dar vreau să vă spun tuturor: Stați acasă! Stați acasă și încheiați activitățile.

Oameni buni, stați acasă!

Au murit rudele noastre și a murit tatăl meu și eu nu am putut să o îmbrățișez pe mama, pe prietena mea, pe nimeni! Am trăit această durere singure! Singuri ca niște câini!

(…) A mâncat, era bine. La 1 jumate era bine! Apoi s-a făcut albastru și nu l-am mai văzut! La revedere, oameni buni, la revedere, vă iubesc! Așa sfârșim toți!

Vă vor lua rudele și nu le veți mai vedea! Înțelegeți că trebuie să stați în casă!? În timp ce eu vorbesc cu voi, pe sub balconul mamei mele sunt oameni care se plimbă! Stați acasă! Stați acasă!!!”, a spus femeia.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, în Italia, numărul total deceselor a depășit 460, iar cel al îmbolnăvirilor 9.100.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tolo.ro: De ce nu merge președintele Iohannis la românii din Italia?

Carantina Italia, noile formulare: «Declar pe propria răspundere că circul din următoarele motive…» Ce poți face și ce nu până în 3 aprilie