Menu
in

Care sunt cele mai frecvente amenzi în Italia, amenzile ajung și la 8.000 de euro

Care sunt cele mai frecvente amenzi în Italia. Codul rutier din Italia prevede o multitudine variată de infracțiuni, cu sancțiuni administrative, pecuniare și de interzicere a conducerii. Amenzile acționează ca un factor de descurajare pentru a preveni încălcarea regulilor descrise, dar adesea acestea sunt suficiente. Care sunt cele mai frecvente infracțiuni comise de conducătorii auto italieni.
>>> Sosește noul Cod Rutier în Italia: reguli mai dure și restricții pentru trotinete

Care sunt cele mai frecvente amenzi în Italia

Cele mai comune și mai frecvente din Codul Rutier înregistrate de-a lungul anilor în Italia sunt următoarele:

Neefectuarea reviziei vehiculului își câștigă un loc printre cele mai frecvente amenzi în Italia: Articolul 80 din Legea privind circulația rutieră stipulează că revizia trebuie efectuată la patru ani de la prima înmatriculare a vehiculului; ulterior, frecvența reviziei devine la fiecare doi ani. În acest caz, amenda se poate ridica de la 173€ până la 8.000€.

Permis de conducere expirat: conducerea pe drumuri fără un permis de conducere valabil atrage o sancțiune de până la 160 de euro. Un scenariu și mai neplăcut este conducerea fără permis de conducere: în acest caz, amenda se ridică la 5 100 de euro plus aproximativ 400 de euro pentru proprietarul vehiculului pentru conducere imprudentă (articolul 116).
>>> Italia, criza credincioșilor: prăbușirea botezurilor și a nunților în biserică, dar la școală mai multe ore de religie

Alte tipuri de contravenții frecvente

Nerespectarea interdicțiilor de parcare se numără printre cele mai frecvente infracțiuni rutiere din Italia. În special în orașe, poate fi deosebit de dificil să găsești un loc pentru propria mașină și este mai ușor să te lovești de această contravenție. Amenda în acest caz începe de la 42 de euro.
Prin urmare, printre cele mai frecvente infracțiuni în rândul automobiliștilor italieni se numără cele legate de inspecțiile auto, conducerea fără permis de conducere valabil și interdicțiile.

Pe lângă amenzile legate de revizii, permisul de conducere și interdicții, există alte două tipuri de contravenții care îi afectează pe șoferii din Italia: excesul de viteză și conducerea periculoasă. Din nefericire, există numeroase cazuri de trafic rutier care se termină cu amenzi pentru depășirea vitezei: în special, amenzile pot varia de la 173 € până la 843 € și, în unele cazuri, sunt însoțite și de suspendarea permisului între 3 și 6 luni.

Printre cazurile de conducere periculoasă se numără conducerea fără cască de protecție sau fără utilizarea corectă a centurii de siguranță; utilizarea telefoanelor mobile în timpul condusului contribuie, de asemenea, la creșterea numărului de infracțiuni rutiere și de amenzi pe șoselele italiene.

sursa: motori.quotidiano.net

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version