in

Sosește noul Cod Rutier în Italia: reguli mai dure și restricții pentru trotinete

Noul cod rutier 2023 în Italia

Noul cod rutier 2023 în Italia – Printre noutăți se numără reguli mai stricte privind trotinete și măsuri dure care vizează stoparea deceselor rutiere.
>>> ”Permisul de conducere anulat pe viață” apare în noul cod rutier italian, există și o surpriză urâtă la amenzi

Noul cod rutier 2023 în Italia

După cum a anunțat ministrul Infrastructurii și Transporturilor Matteo Salvini, vin noi reguli pentru participanții la trafic, în special pentru proprietarii de trotinete. Totul face parte din noutățile care vor fi incluse în Codul Rutier.
>>> Care sunt cele mai frecvente amenzi în Italia, amenzile ajung și la 8.000 de euro

Restricții pentru trotinete

În ceea ce privește trotinetele electrice, acestea sunt măsuri necesare, având în vedere că încă de la înființare aceste vehicule și-au demonstrat pe deplin problemele și necesitatea de a fi reglementate. Prin urmare, vor veni sancțiuni mai grele pentru proprietarii care își lasă vehiculele parcate în zone neautorizate. Amenzi mari chiar și pentru cei care călătoresc contra sens. Nu numai. Pe lângă asigurare, va fi obliogatoriu și un număr de identificare. De asemenea, cei care le conduc vor trebui să poarte cască.

Printre măsurile preconizate se numără și un dispozitiv special de blocare pentru trotinete în cazul în care acestea tranzitează în zone extraurbane.
>>> Italia, amenzi de peste 116.000 de euro pentru un român, proprietar fictiv a 220 de autovehicule

Noul cod rutier 2023 în Italia – Vin reguli noi pentru toată lumea

Noutățile Codului Rutier, în orice caz, cuprind un context mai larg. Printre propuneri se numără și introducerea mașinilor de siguranță pentru ca polițiștii locali să efectueze verificări la vehiculele aflate pe drum, în special la viteză. În acest sens, se vorbește de modificări și la punctele pentru permisul de conducere. În viitor, ar putea fi și mai ușor să pierzi puncte și să primești penalități.

În plus, există și cursuri de formare pentru conducerea în siguranță (elevii ar putea primi credite de formare) și amenzi mai mari pentru cei care conduc în condiții de deficiență din cauza alcoolului sau drogurilor. Polițiștii vor fi echipați cu un kit specific de detecție. Printre măsuri, se numără și cea a alcolockului , un instrument care împiedică pornirea mașinii dacă alcoolemia șoferului este mai mare decât zero. Toate acestea pentru a încerca să stopeze fenomenul dramatic al morților rutiere.
>>> Brindisi, tragedie pe șosea: român de 28 de ani ucis într-un accident, fiul lui de 8 ani rănit grav

Noul cod rutier 2023 în Italia – În cazul unor încălcări grave, iar aceasta este o noutate importantă, se va putea declanșa retragerea permisului pe viață.

Totodată, se va acționa asupra radarelor , care vor trebui standardizate la nivel național. Camerele de viteză vor fi semnalizate în mod corespunzător conducătorului auto cu indicatoare noi care indică prezența dispozitivului, pe lângă limita de viteză permisă.

Proiectul de lege va fi prezentat în Parlament în săptămâna viitoare. Se pregătește o aprobare rapidă, astfel încât regulile să poată fi aplicate în curând, scrie Il Giornale
>>> Aveți mașina cu numere românești și locuiți în Italia? Iată ce trebuie să faceți pentru a evita amenzi sau blocarea autovehiculului

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
roman erou ingerul marii

”Îngerul mării” – Alin Stoian, românul erou de la Ostia, a salvat trei tineri de la înec

Măsuri concrete de sprijin pentru copii

150 de milioane de euro pentru copiii care cresc fără unul sau ambii părinţi, plecați la muncă în străinătate