Menu
in

Cât trebuie păstrate facturile în Italia? Dacă le arunci, există posibilitatea să le plătești din nou dacă nu fost contabilizate

Păstrarea unei facturi plătită la gaz, curent, apă sau telefon este foarte importantă pentru că uneori reprezintă unica apărare a consumatorului.

Dar câți ani trebuie ținută?

Tot ceea ce reintră în furnizarea de servicii publice de consum – se citește pe guidafisco.it – trebuie să fie păstrat timp de 5 ani începând de la data plătirii facturii. În acest interval de timp, furnizorul serviciului public poate solicita copia plății ca dovadă a regularității acesteia.

Astfel, dacă o factură a fost plătită pe 10 octombrie 2017 se poate arunca numai după 5 ani și numai după 31 decembrie, întrucât de la 1 ianuarie 2022 datoria se prescrie, nemaifiind exigibilă din partea furnizorului, și clientul are dreptul să nu demonstreze plata.

Dacă factura a fost aruncată înainte de cinci ani, clientul va trebui să plătească din nou factura care nu a fost contabilizată de furnizor deoarece nu poate demonstra efectuarea plății.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version