in

Cel puțin 14 morți: Italia se confruntă cu cea mai gravă inundație din ultimii 100 de ani. Și ploaia revine

Cea mai gravă inundație din Italia din ultimii 100 de ani

Cea mai gravă inundație din Italia din ultimii 100 de ani – O regiune din Italia a fost inundată după ploi catastrofale. Cel puțin 14 persoane au murit, mii au trebuit să fie evacuate din casele lor de către salvatori. Numărul persoanelor care au fost nevoite să-și părăsească casele se ridică la peste 15.000. Daune de miliarde de euro.
>>> Dezastrul din Emilia-Romagna: nouă morți, localități izolate și 13.000 de persoane evacuate în zonele rurale

Cea mai gravă inundație din Italia din ultimii 100 de ani

Oamenii din nordul Italiei se confruntă cu o situație dramatică. Ploile abundente au provocat inundații, alunecări de teren și străzi întrerupte. Peste 20 de râuri au inundat zone întregi, 41 de municipalități au fost afectate de inundații. Și se anunță noi ploi mâine, sâmbătă 20 mai.

Zona din jurul Ravennei, lângă coasta Adriaticii, a fost deosebit de grav afectată. „Dacă ploile care se înregistrează în mod normal în șase luni cad în 36 de ore (…), niciun sol nu poate suporta”, a declarat președintele regiunii Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini, unui post de televiziune local.

Numărul total al victimelor din cauza vremii nefavorabile în Emilia-Romagna a crescut la 14 , în timp ce numărul persoanelor strămutate a ajuns la 15.000, potrivit ANSA. Mii au fost salvați din casele lor, unii pe bărci pneumatice. Alți locuitori au trebuit să fie scoși din casele lor, care au fost prinse de masele de apă, cu elicopterul.

În zona Ravenna există o lipsă de hrană și apă pentru persoanele strămutate și animalele de fermă.

Prognozele pe termen scurt nu arată semne de îmbunătățire, pentru mâine sunt așteptate precipitații ample în regiune și alerta roșie a fost confirmată în zona de la Bologna la Rimini.

Primarul scrie despre „sfârșitul lumii”

De asemenea, casele orașului Forli, între Bologna și Rimini, au dispărut uneori sub apă. Disperat, primarul Gian Luca Zattini a scris pe Facebook de la „sfârșitul lumii” că orașul său este la pământ.

De zile întregi, salvatorii lucrează non-stop pentru a aduce oamenii în siguranță, în special copiii și persoanele în vârstă. Armata și paza de coastă italiene au fost chemate pentru a sprijini lucrările de salvare.

Regiunea fusese lovită de ploi abundente, inundații și alunecări de teren cu doar două săptămâni în urmă. Două persoane și-au pierdut viața. Experții susțin că astfel de evenimente meteorologice extreme sunt în creștere din cauza schimbărilor climatice provocate de om.
>>> Inundații catastrofale în Marche: cel puțin 9 morți, 4 dispăruți și 50 de răniți. „Dumnezeu să ne ajute”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Șoferul suferă o boală bruscă la volan

Se simte rău la volan, șoferul pierde controlul autobuzului, iese de pe șosea și dă jos două semafoare

Mașină confiscată avea numere românești

Siena, mașină confiscată pentru că avea numere românești, șoferul avea și o sabie de 45 de cm în portbagaj