in

Siena, mașină confiscată pentru că avea numere românești, șoferul avea și o sabie de 45 de cm în portbagaj

Știri ItaliaSiena, mașină confiscată pentru că avea numere românești, șoferul avea și o sabie de 45 de cm în portbagaj. Bărbatul în vârstă de 30 de ani a ascuns în mașină ceea ce părea a fi o bâtă de baseball, dar a ascuns în interiorul acesteia o katana cu o lamă de aproape jumătate de metru.

>>> Tivoli, doi români se ceartă lângă calea ferată: unul dintre ei moare lovit de tren

Românul avea o sabie de 45 de cm în portbagaj

Acesta ascundea în mașina sa ceea ce la prima vedere părea o bâtă de baseball normală, dar care, în schimb, ascundea în interior o sabie katana. Iar după ce a fost descoperit de poliție, a fost reclamat pentru port ilegal de arme și obiecte ofensatoare.

Protagonistul incidentului care a avut loc în Siena a fost un bărbat de 33 de ani, originar din România, care s-a dovedit a fi rezident în Lazio (mai exact în Frosinone). Totul a început când câțiva polițiști de la brigăzile volante ale Biroului de Prevenire Generală și Asistență Publică (angajați într-un serviciu normal de patrulare) au observat o mașină cu număr de înmatriculare românesc care trecea pe o stradă nu prea îndepărtată de centrul orașului.

Cu toate acestea, autovehiculul în cauză părea să se deplaseze de câteva minute încolo și încoace fără o destinație precisă, ca și cum șoferul ar fi condus în căutarea cuiva sau a ceva.

Prin urmare, operatorii au decis să efectueze un control de rutină, invitându-l pe șofer să tragă pe dreapta și să predea documentele.

La volanul autoturismului Audi A4 oprit de polițiști se afla un străin în vârstă de 33 de ani, care venise în Toscana din Ciociaria și se afla în acel moment în compania a trei conaționali (dintre care doi locuiau în zona Siena).

Ceea ce i-a făcut pe polițiști să fie și mai suspicioși, însă, a fost atitudinea șoferului: bărbatul părea deosebit de nervos și agitat în timp ce răspundea la întrebările tot mai presante ale ofițerilor. Prin urmare, polițiștii au optat să extindă verificările la cei trei pasageri, iar apoi au percheziționat mașina.

Mașină confiscată pentru că avea numere românești

Iar agitația românului de 33 de ani a devenit mult mai clară atunci când ofițerii au percheziționat portbagajul mașinii, unde au găsit o bâtă de baseball. Sau, mai degrabă, o bâtă de baseball falsă. Da, pentru că în interiorul obiectului din aluminiu (de aproximativ 80 de centimetri lungime) se afla o katana cu lama de 45 de centimetri, bine ascunsă.

Polițiștii și-au dat seama de acest lucru când au deșurubat mânerul bâtei și l-au întrebat pe despre proveniența armei. Iar acesta nu a putut da o justificare convingătoare pentru deținerea a ceea ce echivala cu o adevărată armă.

În plus, Audi-ul pe care îl conducea (și care era înregistrat pe numele său) era încă înmatriculat cu numere de înmatriculare românești, în ciuda faptului că bărbatul (conform investigațiilor ulterioare efectuate pe seama sa) locuia în Italia de mai bine de trei ani. Având în vedere acest lucru, vehiculul a fost, de asemenea, confiscat de poliție.

sursa: ilgiornale.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Cea mai gravă inundație din Italia din ultimii 100 de ani

Cel puțin 14 morți: Italia se confruntă cu cea mai gravă inundație din ultimii 100 de ani. Și ploaia revine

Anica Panfile nu a murit înecată

Româncă de 31 de ani, găsită moartă în râul Piave. Fusese dată dispărută vineri, după ce plecase de la serviciu