in

Cea mai în vârstă femeie din Italia a murit, trecuse prin două războaie mondiale și gripa spaniolă

Cea mai în vârstă femeie din Italia a murit. Angela Tiraboschi, care provine din orașul Bergamo, din nordul Italiei, s-a stins din viață ieri, la vârsta de 112 ani, potrivit presei italiene. 

Femeia a avut patru copii cu vârste cuprinse între 70 și 85 de ani. Ea își sărbătorise ziua de naștere pe 19 aprilie, primind felicitările președintelui Regiunii Lombardia, Attilio Fontana.

”Bunica Italiei”. Secretul celei mai longevive femei din Peninsulă: ”Mese ușoare însoțite de un pahar cu vin”

Cea mai în vârstă femeie din Italia a murit

Cu acea ocazie, Angela Tiraboschi a dezvăluit secretul longevității sale: „Mesuri ușoare însoțite de un pahar de vin. Fără fumat și fără stres. Și mai presus de toate, trebuie să privești fiecare zi din viață ca pe un dar”, a subliniat Tiraboschi, care a trecut prin două războaie mondiale și gripa spaniolă.

În ultimul timp, în urma unui mic accident casnic, bunica Angela a fost nevoită să nu mai poată merge și să se deplaseze cu un scaun cu rotile. „De câteva săptămâni, deci, se ajutase și cu un aparat respirator – a povestit fiul ei Roberto pentru L’Eco di Bergamo  –. Sâmbătă seara a adormit și nu s-a mai trezit”.

Cea mai în vârstă italiancă, Emma Morano, a murit în aprilie 2017, la vârsta de 117 ani. Ea a fost cea mai bătrână persoană din lume multă vreme. Italia este printre țările cu cea mai mare rată a persoanelor cu vârsta peste 100 de ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.3]

Dansatoare la bară din Italia, angajată fără concurs la Primăria Iași. „Oamenii sunt răi, te bârfesc”

Dimitri Roveri a murit jucând fotbal

Tragedie neașteptată la Mantova, Dimitri Roveri, 28 ani, a murit în timp ce juca fotbal