in

Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu în Italia, din luna august, locurile de divertisment devin inaccesibile

Certificatul sanitar verde ar putea deveni obligatoriu în Italia de la începutul lunii august, pentru evenimente cu număr mare de oameni, dar și în locuri aglomerate, precum piscine, săli de sport și chiar mijloace de transport în comun.

Autoritățile din Peninsulă ar încerca astfel să limiteze răspândirea variantei Delta, relatează publicația italiană La Stampa.

Cei 38 de milioane de italieni care și-au descărcat deja codul QR pentru certificatul verde vor avea liber la călătorii. De cealaltă parte, vor fi libertăți limitate pentru cei care nu s-au vaccinat, nu au avut COVID-19 sau pentru cei care nu vor să cheltuie 20 de euro pentru un test ori de câte ori vor să iasă la o pizza sau la un film, mai scrie sursa citată.

«Pasagerii pot aştepta zeci de minute pe Otopeni». Recomandări pentru românii care se întorc în ţară

Fără certificatul verde, aproape toate locurile de divertisment devin inaccesibile. Certificatul verde va fi folosit pentru sala de sport sau piscină, pentru cinema sau teatru, pentru cumpărături în centre comerciale, conferințe și târguri în interior și discoteci. Green Pass va fi, de asemenea, folosit pentru evenimente majore, sportive și altele, cum ar fi concertele.

În ce privește restaurantele de interior, dezbaterea este încă deschisă, dar și aici autoritățile iau în calcul ca certificatul verde să devină obligatoriu. Clienții care intră fără permis riscă o amendă de 400 de euro, în timp ce proprietarii restaurantelor, dacă nu cer green pass-ul la intrare, riscă închiderea pe 5 zile.

Pentru a nu-i discrimina pe tinerii care ar fi vrut să se vaccineze, dar nu au putut din lipsa serurilor, statul le-ar putea oferi teste COVID gratuite.

Cerințele pentru obținerea certificatului verde sunt: ambele doze de vaccin făcute, test negativ sau dovada vindecării de COVID. Nu este nevoie de certificat pentru copiii sub 12 ani. Certificatul ar putea fi eliberat la început după o singură doză de vaccin, iar de la 1 septembrie va fi eliberat numai pentru cei vaccinați cu schemă completă. 

De asemenea, Guvernul italian ia în calcul să extindă starea de urgență, care expiră pe 31 iulie, mai scrie sursa citată. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.5]

Zece persoane rănite într-un club din sudul Italiei, după ce un tânăr a deschis focul

taxa auto

Guvernul Cîţu reînvie TAXA auto. Mașinile mai vechi de 15 ani vor fi impozitate