in

”Vodcă pentru vaccinați, ceai de mușețel pentru nevaccinați”, meniul unui restaurant din Italia a declanșat un adevărat scandal

Proprietarul unui local din Italia a afișat meniuri diferite pentru vaccinați și nevaccinați, iar gestul său a declanșat o dispută puternică în mediul online. El a spus că, de fapt, a vrut să facă o glumă după ce în Italia a devenit obligatoriu certificatul verde pentru toți angajații.

Davide Giovannetti a afișat meniuri separate, în vigoare din 15 octombrie, în localul lui din orașul italian Cattolica.

Oferă mojito și cocktail-uri pentru cei care au certificatul verde, dar apă și mentă pentru cei care nu au fost încă vaccinați anti-Covid. Totodată, el oferă un produs de panificație tipic, umplut cu spanac, pentru vaccinați și unul fără spanac pentru nevaccinați.

Schimbările lunii octombrie în Italia: Green Pass obligatoriu, cresc facturile la utilităţi, ITA decolează

meniu cattolica scandal

În meniu apare și vodcă pentru vaccinați, dar și ceai de mușețel pentru nevaccinați. „E o simplă ironie, apelez des la ea”, spune proprietarul barului, Davide Giovannetti.

Afișul acestuia s-a viralizat rapid și Davide Giovannetti spune că a primit sute de mesaje, chiar și amenințări: „Nu mi-e teamă și nu voi îndepărta afișul. De ce aș face-o? Ar însemna că recunosc vreo vină”.

Proprietarul localului a povestit cum, în urmă cu câteva zile, o femeie a comandat mâncare, după care a citit meniul și a plecat nervoasă, fără să consume.

„Am vrut doar să smulg un zâmbet, nu să alimentez controversa socială”, asigură Giovannetti, citat de La Repubblica.

Italia a introdus, din 15 octombrie, obligativitatea certificatului verde (green pass) pentru toți angajații publici și privați.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
candidat 2 torino

Mădălin Ioan Brejea, în cursa pentru ocuparea unui post de consilier local la Torino: ”Voi fi fericit să-i ajut pe toți”

crusoe al italiei

„Robinson Crusoe” al Italiei, din nou printre oameni: „Trăiesc o viaţă bună, mă bucur de confort”