in

Schimbările lunii octombrie în Italia: Green Pass obligatoriu, cresc facturile la utilităţi, ITA decolează

De la prelungirea permisului verde (Green Pass) la creșterea facturilor la energie, există o mulțime de modificări pentru locuitorii din Italia în luna octombrie.

Unele dintre aceste schimbări sunt confirmate, altele încă speculative, dar fiecare dintre următoarele poate avea un impact asupra vieții tale în Italia în curând.

Iată la ce ne putem aștepta în următoarele săptămâni.

1 octombrie: Cresc prețurile la electricitate și la gaz

Gospodăriile și întreprinderile din Italia vor plăti în curând mai mult pentru electricitate și gaz, cu o altă creștere bruscă a prețurilor care vine de vineri, la începutul celui de-al patrulea trimestru al anului 2021 (octombrie-decembrie).

Facturile de electricitate ale gospodăriilor vor crește cu 29,8% pentru familia obișnuită, iar facturile la gaz vor crește cu 14,4%, a confirmat autoritatea italiană de reglementare a energiei, Arera.

Guvernul italian a intervenit pentru a limita creșterea bruscă a prețurilor la energie în trimestrul următor, după ce a fost prevăzută o creștere de 40%.

Noi restricții Covid şi vaccinare obligatorie pentru alte grupuri?

În zilele următoare, se așteaptă ca guvernul italian să lanseze detalii despre următorul său decret de actualizare a normelor și restricțiilor legate de Covid.

Soluție minune pentru repatrierea diasporei: „Creștem salariul minim și ELIMINĂM TAXELE”

Regulile de călătorie nu vor fi incluse în această actualizare. Următoarea revizuire a restricțiilor pentru majoritatea țărilor din afara UE va avea loc pe 25 octombrie.

Se pare că va creşte capacitatea maximă permisă la stadioane, cinematografe și teatre. Astfel, stadioanele vor putea vinde bilete până la 75% din capacitatea lor totală, comparativ cu 50% în acest moment, în timp ce cinematografele și teatrele vor avea voie să urce până la 80%, potrivit agenției de știri Ansa.

Nu vor exista restricții de capacitate pentru muzee, dar trebuie ca distanțarea socială să fie respectată.

Toate locurile vor avea voie să admită clienții cu permisul verde.

Guvernul italian are în vedere, de asemenea, ca vaccinarea să devină obligatorie pentru mai multe grupuri, în cazul în care decide că rata de imunizare în țară este prea mică și spune că va lua o decizie la începutul lunii octombrie.

Rata vaccinării este unul dintre factorii-cheie pe care ministerul sănătății îl va lua în considerare atunci când va decide orice modificare viitoare a restricțiilor Covid.

Italia este foarte aproape de a atinge obiectivul declarat al guvernului de a avea 80% din populație complet imunizată până la 30 septembrie – unele regiuni merg mai bine decât altele.

15 octombrie: Green Pass la toate locurile de muncă

Aceasta este cea mai importantă schimbare de care trebuie să ştii în această lună dacă lucrezi în Italia.

Începând cu 15 octombrie, Italia impune tuturor angajaților din sectoarele public și privat să demonstreze că sunt vaccinați, recuperați după boală sau au dovezi ale unui recent test de coronavirus negativ, adică deţin Green Pass, scrie The Local.

Lucrătorii nevaccinați fără scutiri medicale vor trebui să facă teste periodice pe cheltuiala lor, cu excepția cazului în care locul de muncă decide să le ofere gratuit.

Angajații care nu dispun de Green Pass se vor confrunta cu penalități cuprinse între 600 și 1.500 de euro, iar salariile pot fi înghețate din prima zi în care ajung la locul de muncă fără certificat. Angajatorii, de asemenea, vor fi supuși unor amenzi cuprinse între 400 euro și 1.000 euro pentru nerespectarea regulilor.

15 octombrie. Încălzirea locuinţelor. DOAR în anumite zone ale ţării

Ai citit bine. Italia are restricții cu privire la momentul (și la cât) aveți voie să vă încălziți locuința, iar primele zone unde li se va permite locuitorilor să deschidă termostatul sunt părțile nordice și montane ale țării, începând cu jumătatea lunii octombrie.

Italia este împărțită în mai multe categorii, în funcție de momentul în care autoritățile consideră că este potrivit să fie pornită încălzirea.

Celor din zonele de coastă, precum Sicilia sau Calabria, li se va permite să apese butonul pentru încălzire pe 1 decembrie.

15 octombrie: Noua companie aeriană națională ITA decolează

Aceasta este, de asemenea, data la care noul transportator de pavilion ITA din Italia, care înlocuiește Alitalia, va începe să opereze și să vândă bilete.

Alitalia va înceta să funcționeze pe 14 octombrie, iar compania a confirmat că acei clienți care au rezervat după acea dată pot efectua din nou o carte sau pot primi o rambursare.

Se modifică regula de călătorie Italia-Regatul Unit

Persoanele care intenționează să călătorească în Marea Britanie din Italia sau din alte părți ale Europei începând cu această lună ar trebui să observe câteva modificări ale regulilor de intrare.

Începând cu 1 octombrie, datorită unei modificări a regulii legate de Brexit, marea majoritate a cetățenilor UE nu mai pot călători în Marea Britanie folosind un card de identitate; numai pașapoartele sunt acceptabile.

În ceea ce privește restricțiile legate de Covid, călătorii vaccinați din Europa nu vor mai trebui să facă teste înainte de plecare atunci când se îndreaptă spre Anglia de luni, 4 octombrie.

31 octombrie: Ora de iarnă

Duminică, 31 octombrie, la ora 03:00, ceasurile se vor da înapoi cu o oră, marcând sfârșitul orei de vară.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
speranta de viata2

Speranța de viață, cea mai mare SCĂDERE de la cel de-al Doilea Război Mondial

prostituat roman Morisi Salvini

Românul care se prostitua cu Luca Morisi: „Înțelegerea a fost pentru 4.000 de euro pentru o zi”