in

Menajerele și badantele fără Green Pass vor fi SUSPENDATE. Cine va face controlul

Permisul verde (Green Pass) obligatoriu va fi în vigoare începând cu 15 octombrie. Sunt obligate să îl dețină și femeile care efectuează munca în case, menajere , îngrijitoare, babysitter.

Ministrul Bonetti a explicat că cei care lucrează în case private trebuie să fie controlați chiar de familii, care vor trebui să verifice Green Pass și eventual să suspende lucrătorii care nu s-au adaptat la măsură.

Obligatoriu din 15 octombrie

Mai este mai puțin de o lună până când permisul verde va fi obligatoriu pentru toți lucrătorii: publici, privați, independenți, autonomi cu TVA și oricine desfășoară activitate de muncă.

Permisul verde va fi obligatoriu pentru toată lumea. Lucrătorii trebuie să se adapteze până la 15 octombrie, altfel vor fi suspendați și vor rămâne fără salariu.

Green Pass obligatoriu pentru badante. „Fără certificat, nu mă pot întoarce să lucrez”

Regula se aplică și lucrătorilor casnici, și anume menajere, îngrijitoare și babysitter. Dar în aceste cazuri problema nu este atât cine este obligat să dețină green pass, ci cine ar trebui să verifice dacă lucrătorii îl au și, eventual, cum ar trebui să o facă.

Pe scurt, între acum și 15 octombrie, guvernul va trebui să clarifice mai multe semne de întrebare rămase deschise.

Ministrul pentru egalitate de șanse și familie, Elena Bonetti, a explicat pentru Il Messaggero că „familia va trebui să se comporte ca orice alt angajator” și că „până la 15 octombrie are obligația de a se ocupa de verificarea faptului că persoana care lucrează acasă este echipată cu un permis verde „.

Sarcina de a controla lucrătorii va reveni familiilor.

„Aceasta este o măsură de protecție a membrilor familiei și a lucrătorilor înșiși – a continuat Bonetti – este clar că acasă se aplică aceleași reguli ca și în alte locuri de muncă „.

La fel cum regula obligatorie a permisului verde este valabilă pentru toți lucrătorii, sancțiunea este, de asemenea, aceeași:

„Dacă există un refuz de a respecta green verde, familia are instrumentul pentru a putea suspenda lucrătorul casnic, îngrijitorul sau babysitter, așa cum este de așteptat pentru toți ceilalți lucrători „.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.3]
transplant inima

O inimă sosită de la 1.400 de kilometri, din Transilvania, a salvat viaţa unui italian, la Torino

bebelus 18 zile

Italia, bebeluş român de doar 18 zile, găsit fără suflare în pătuţ. Mama este în stare de şoc