in

Italia, bebeluş român de doar 18 zile, găsit fără suflare în pătuţ. Mama este în stare de şoc

Sfârşit tragic pentru un bebeluș român de doar 18 zile. Băiețelul a fost găsit fără suflare de mama lui, o tânără româncă în vârstă de 22 de ani, care trăieşte în Guardia Sanframondi, o comună din provincia Benevento, regiunea Campania.

Tragedia s-a produs vineri noapte, însă copilașul a fost găsit mort de mama lui abia sâmbătă dimineață. În stare de șoc, tânăra de 22 de ani a chemat echipajele de prim-ajutor. „Este galben”, i-a spus românca devastată operatorului. Însă încercările disperate ale medicilor de a salva viața copilului au fost în zadar.

O inimă sosită de la 1.400 de kilometri, din Transilvania, a salvat viaţa unui italian, la Torino

Surse din anchetă, citate de publicația Il Mattino, susțin că moartea bebelușului ar fi survenit prin asfixiere, cel mai probabil după ce acesta a fost alăptat în timpul nopții. Trupul neînsuflețit a fost trasnferat la morga spitalului San Pio din Benevento, unde va fi efectuată autopsia. Rezultatul necropsiei, dar și mărturia mamei vor clarifica, cel mai probabil, cum s-a produs nenorocirea.

Bebelușul de 18 zile fusese înscris în registrul civil la numărul 1 din Piazza Municipio și, prin urmare, era cetățean al Guardia Sanframondi cu toate drepturile, relatează Observator News.

Vestea morții tragice a copilașului s-a răspândit rapid în comunitate, micuțul fiind plâns prin sute de mesaje postate pe paginile rețelelor de socializare.

„Am aflat ce s-a întâmplat și cred că pot reprezenta sentimentul întregii noastre comunități. Suntem aproape de mamă, după această dramă care ne afectează îndeaproape, și ne rugăm pentru această viață foarte tânără care nu mai există”, a declarat primarul Raffaele Di Lonardo.

În urmă cu un an, procurorii din Italia au declanşat o investigaţie, după ce o fetiță de numai 36 de zile a fost găsită moartă în casa familiei din orașul Bari. Părinții copilei au fost cei care au făcut macabra descoperire. Oamenii au chemat ambulanța, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea micuței, fiind nevoiți să declare decesul.

Atunci, fetița a fost victima „Sindromului de Moarte Subită a Sugarului” (Sindrome della Morte improvvisa del lattante sau SIDS).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
badante green pass

Menajerele și badantele fără Green Pass vor fi SUSPENDATE. Cine va face controlul

romani strainatate

Raluca Turcan: „Am făcut un pas important pentru drepturile românilor din străinătate”