in

Green Pass obligatoriu pentru badante. „Fără certificat, nu mă pot întoarce să lucrez”

Regiunea Lazio organizează vaccinarea fără programare pentru badante și menajere în mai multe „Open Days”.

Este o adevărată cursă pentru vaccinarea lucrătorilor casnici, pentru a obține permisul verde (Green Pass) și, prin urmare, pentru a-și asigura locul de muncă.

Potrivit datelor de la Assindatcolf, asociația care reprezintă familiile angajatoare, 90% dintre familii pretinde acum un certificat de vaccinare.

În ultimele două săptămâni, vaccinarea badantelor a crescut.

Este OFICIAL! Italia, Green Pass obligatoriu pentru toţi angajaţii

„Nu mai pot lucra altfel”

„Fără certificat, nu mă pot întoarce să lucrez cu familia care m-a angajat anul trecut”, spune Alina Toma, româncă de 45 de ani, citată de Il Messaggero.

Alina a stat la coadă la centrul de vaccinare din piața Cinquecento înființat de ASL Roma 1 și Crucea Roșie.

«Am fost întotdeauna în ordine chiar și cu documentele – explică ea – așa că am avut acces ușor la green pass.

Acum trebuie doar să aștept a doua doză și apoi certificatul. Pentru moment am lucrat cu testul care este valabil timp de două săptămâni. Dar acum familia la care lucrez mi l-a cerut cu adevărat „.

badante green pass obligatoriu

Regiunea Lazio accelerează vaccinarea badantelor

Regiunea Lazio este acum pregătită să accelereze vaccinările categoriei, având în vedere și obligația certificatului verde din 15 octombrie.

Potrivit datelor Observatorului Național privind lucrătorii casnici, există 30.000 de badante care lucrează în Roma, 80.000 în toată regiunea.

Prima „Zi deschisă” este programată pentru mâine, duminică 19 septembrie, iar „zilele deschise” vor continua până pe 15 octombrie.

Zilele dedicate lucrătorilor casnici vor fi de două ori pe săptămână, joi și duminică. Aceasta este pentru a permite celor care sunt angajați să poată accesa în continuare serviciul.

Vor fi vaccinări „libere”: nu va fi necesar să rezervați pe platforma regională sau chiar să vă prezentați cu cardul de sănătate. Nu vor fi solicitate documente suplimentare.

Sancțiuni

Celelalte categorii profesionale vor fi, de asemenea, incluse în Open Days de săptămâna viitoare. La fel ca lucrătorii autonomi, electricienii, instalatorii, meseriașii și profesioniștii independenți. Prin urmare, tuturor acelor lucrători care desfășoară profesia în domeniul public și privat.

Începând cu data de 15 octombrie, odată cu intrarea în vigoare a obligației Green Pass la locul de muncă, vor fi declanșate și controale și amenzi.

Începând cu familiile care, în calitate de angajatori, vor avea obligația de a solicita certificarea. Și așa cum este stabilit de noile măsuri, în cazul lipsei controlului, angajatorul riscă sancțiuni cuprinse între 600 și 1.500 de euro pentru lucrători și de la 400 la 1.000 de euro pentru angajatori.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3.5]

Româncă de 19 ani, a ajuns în finala națională Miss Italia: „Mulțumesc iubitului meu”

batrana electrocutata mortal de o romanca

Italia, o româncă a electrocutat-o mortal pe bătrâna pe care o îngrijea: „A fost un accident”