in

Colosseumul, cel mai vizitat monument al Italiei, a fost evaluat la 77 de miliarde de euro

Colosseumul, cel mai vizitat monument al Italiei, a fost evaluat la 77 de miliarde de euro.

Colosseumul, cel mai emblematic monument al Romei antice, ar putea aduce aproximativ 1,4 miliarde de euro anual PIB-ului Italiei, dar valoarea sa globală este mult mai mare decât atât.

Ce s-a întâmplat cu jumătatea dispărută a Colosseum-ului din Roma?

Colosseumul, cel mai vizitat monument al Italiei

Deloitte (unul dintre cei mai mari jucători de consultanță fiscală și audit la nivel global) estimează că „valoarea activelor sociale” ale Colosseumului sau valoarea intangibilă pe care italienii o acordă doar existenţei sale este de aproximativ 77 de miliarde de euro, conform Bloomberg.

„Această valoare este percepută de majoritatea italienilor, nu doar de cei ce îl vizitează”, se arată într-un raport al companiei publicat luni.  

Calcularea contribuţiei economice a Amfiteatrului Flavian, aşa cum este cunoscut oficial Colosseumul, se face destul de simplu, prin adăugarea sumei încasate din vânzarea biletelor şi a sumei (estimate) a banilor pe care vizitatorii îi vor da şi pentru celelalte bunuri şi servicii din zonă, determinând valorarea acestuia.

Deloitte şi-a realizat evaluarea pe baza unui sondaj în care oamenii sunt întrebaţi cât sunt dispuşi să plătească pentru a asigura conservarea unui bun sau a unui serviciu, chiar dacă nu beneficiază direct sau indirect de pe urma acestuia, acum sau pe viitor.

Cetăţenii Romei au spus că ar da în medie 90 de euro fiecare, în timp ce alţi italieni câte 57 de euro.

Colosseumul este cel mai vizitat monument al Italiei, atrăgând aproximativ 7 milioane de turişti în 2019.  Tod’s Group a finanţat o restaurare de 25 de milioane de euro a monumentului în perioada 2011-2016

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
romnca sechestrata italia

Italia, româncă sechestrată pe balcon de iubitul african, bărbatul a fost agresiv și cu polițiștii care au venit să o salveze

Pedeapsă grea pentru interlopul care aducea românce la Roma și le obliga să se prostitueze pe Prenestina și Palmiro Togliatti