in

Comunicat MAE: Se confirmă moartea a cinci români în cutremurul din Italia – UPDATE

UPDATE: „Potrivit ultimelor informații obținute din Italia, a fost confirmat decesul altor trei cetăţeni români în urma seismului survenit la data de 24 august 2016 pe teritoriul Italiei.

Astfel, la acest moment, numărul cetățenilor români care și-au pierdut viața în urma cutremurului este de cinci persoane. În ceea ce privește semnalările privind cetățenii români dați dispăruți, numărul cazurilor înregistrate până la acest moment este de 11 persoane.

Verificările sunt în derulare. În continuare, echipa consulară mobilă aflată pe teren acționează în coordonare cu autoritățile italiene și întreprinde toate demersurile necesare pentru a stabili dacă printre victime se află și alţi cetățeni români” – informează MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe anunță cu tristeţe şi profund regret decesul unui al doilea cetăţean român în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei.

MAE transmite sincere condoleanţe familiilor celor doi cetăţeni români care şi-au pierdut viaţa în urma acestei tragedii şi acordă întreaga asistență necesară în continuare.

De asemenea, menţionăm că au mai fost identificate alte două persoane de cetățenie română printre răniţi, care se află internate pentru îngrijiri medicale.

Echipele consulare mobile s-au deplasat la unităţile medicale unde se află internaţi cei 4 cetăţeni români răniţi şi menţin permanent legătura cu personalul specializat care îi monitorizează pentru informaţii actualizate cu privire la evoluţia stării acestora de sănătate. Totodată, menţionăm faptul că cele doua echipe mobile au continuat demersurile de acordare a asistenţei consulare pe parcursul întregii nopţi, deplasându-se şi la o tabăra de sinistrați unde sunt adăpostiţi 10 cetăţeni români.

În ceea ce privește semnalările primite în cursul zilei de astăzi privind cetățenii români daţi dispăruţi, menționăm că verificările continuă, în acest moment 8 persoane aflându-se în această situaţie.

Cele două echipe consulare mobile se află în continuare pe teren, acționează coordonat și întreprind verificări la unitățile spitalicești din zonă pentru a identifica dacă printre răniți sunt și alţi cetățeni români.

MAE reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia – (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna – (0039) 051 5872120 și (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență”.

CITEȘTE ȘI:

Numărul victimelor cutremurului din Italia crește dramatic: 247 de morți

Comunicat MAE: Un român a murit în cutremurul din Italia, alți doi sunt răniți

Italia se cutremură. Seism devastator pe timpul nopții, morți și distrugere – UPDATE

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Numărul victimelor cutremurului din Italia crește dramatic: 247 de morți

Șofer român descoperă clandestini la bordul camionului său: ”Am văzut brațe în oglinizile retrovizoare”