Menu
in

Italia, copilul ai cărui părinți nu acceptau ”sânge de la vaccinați” a fost operat cu succes

Băieţelul italian în vârstă de 2 ani, ai cărui părinţi se opuneau să primească transfuzii cu sânge provenit de la persoane vaccinate anti-COVID-19, a fost operat cu succes, după ce un tribunal le-a suspendat temporar autoritatea părintească, scrie Agerpres.

Surse sanitare au confirmat mediilor locale că tribunalul a suspendat autoritatea părintească şi a numit un tutore legal pentru a autoriza intervenţia chirurgicală.

Părinţii i se opuneau “din motive religioase”, având în vedere că în timpul operaţiei pe inimă băiatul trebuia să primească transfuzii de la donatori vaccinaţi anti-COVID-19. 

A patra doză de vaccin în Italia, în examinare la Agenția Medicamentului pe 25 februarie

Copilul a fost operat cu succes

Spitalul a fost nevoit să facă apel la un Tribunal pentru minori, care i-a dat câştig de cauză, şi a putut astfel realiza intervenţi

Avocata familiei a precizat că părinţii nu s-au împotrivit niciodată acestei operaţii, lucru reiterat şi judecătorului, însă au cerut “din motive religioase” ca sângele din transfuzii să provină de la persoane nevaccinate.

Cazul, care a ocupat prima pagină a ziarelor locale, l-a mobilizat inclusiv pe preşedintele Federaţiei Naţionale a Colegiului Medicilor (Fnomceo), Filippo Anelli, care a lansat un apel părinţilor copilului să asculte de sfatul medicilor.

Anelli a precizat că “protocoalele ce reglementează donaţiile şi care nu permit alegerea unui donator anume sunt realizate în interesul pacienţilor, pentru ca procedurile să fie sigure şi că nu există niciun risc în privinţa sângelului provenit de la donatori vaccinaţi anti-COVID”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 13 In medie: 2.8]
Exit mobile version