Menu
in

Ucraina, „grădinița bombardată de separatiști”. Imaginea care bate știrile false

Grădiniță bombardată în Ucraina: A provocat multă emoție și îngrijorare știrea că separatițtii ruși au bombardat o grădiniță în Donbas, Ucraina. Au fost prezentate și imagini, iar presa din toată lumea, inclusiv din Italia, a preluat „știrea”, care trebuia să dovedească iminenta începere a războiului.

Grădiniță bombardată în Ucraina, imaginile

Grădiniță bombardată în Ucraina

Dar este posibil ca un obuz de mortieră (care are întotdeauna o traiectorie curbă) tras de la kilometri distanță să producă o gaură perfect orizontală fără a sparge geamul unei ferestre situate la un metru distanță?, se întreabă publicația italiană l’AntiDiplomatico

Corespondentul publicației citate, Vladimir Orlov, de la fața locului, care a explicat de ce știrea „grădiniței bombardate de separatiști” nu poate fi credibilă.

„Din fericire, niciunul dintre cei douăzeci de copii de grădiniță nu a fost sacrificat pentru a face acest fals credibil. Dacă ar fi fost făcută în Siria , nu s-ar fi întâmplat”, scrie publicația.

Biden trimite trupe americane în România, Iohannis se bucură

Fact-checking

Adevărul trebuie dezvăluit despre falsul bombardament al unei grădinițe din Donbass, situată în zona Donbass sub guvernul de la Kiev, care ar fi fost efectuat „de către ruşii şi separatiştii republicii din Lugansk”

Iată ce spune Vladimir Orlov:

„Am găsit această grădiniță, este situată în Novaya Kondashevkaja, nici măcar ferestrele nu au fost sparte de așa-numitul „bombardament”. 

Ucraina, Putin la telefon cu Draghi: „Moscova va garanta gaz rusesc Italiei”

Subliniez, de asemenea, faptul că gaura, produsă de „bombardament”, are o formare strict perpendiculară.

Prin urmare, dacă tragem o linie dreaptă la linia de contact a Forțelor Armate Ucrainene și a Milițiilor Republicii Lugansk, vedem că distanța este mai mare de 8 km.

Adică niciun obuz de mortieră sau rachetă ghidată antitanc nu ar fi putut ajunge la această grădiniță. Și încă un fapt, nu mai puțin important: dacă ne uităm în linie dreaptă de la gaura de grădiniță la linia de contact, vedem că în mijloc există o aglomerație urbană foarte densă, prin urmare „bombardamentul” cu siguranță nu ar fi putut să treacă și să ajungă acolo.

Italia, mesaj către cei 2.000 de italieni din Ucraina: „Părăsiți țara”

Clădirile, casele nu sunt transparente și obuzele nu sunt teleportate. Avem de-a face cu o contrafacere grosolană sau, după cum se spune, cu un fake ”răspândit de mass-media occidentală și ucraineană, spune Vladimir Orlov.

Ce mai scrie L’antidiplomatico

  • Arma cu care a fost produsă gaura din peretele grădiniței nu a fost nici măsurată, nici stabilită de Observatori;
  • În perete este doar gaura, nu există consecințe ale exploziei.
  • Ferestrele clădirii sunt intacte, ceea ce înseamnă că s-a tras cu un obuz de artilerie solid, dar fără încărcătură explozivă la vârf, și aproape la vedere;
  • Grădinița este situată prea departe de linia de contact cu Republica Lugansk, nu este posibil să o lovești cu o mortieră.
  • Analiza bombardamentului conform ziarelor și fotografiilor, analizate de Vladimir Orlov, arată că doar ei înșiși, și anume armata ucraineană, ar fi putut să tragă cu scopul de a pregăti știrile false.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version