in

Covid, „peste 10 milioane de italieni expuși riscului de sărăcie”

Alarma lansată de Unimpresa pe datele calculate la sfârșitul anului 2020: „Numere vaste și în creștere”

Există peste 10,4 milioane de italieni expuși riscului sărăciei: între 4 milioane de șomeri și 6,3 milioane de angajați, dar în situații instabile sau slabe din punct de vedere economic, numărul italienilor care nu fac față problemelor, în plină urgență Covid, este foarte vast și în creștere.

Cifra, calculată de Centrul de studii Unimpresa, se referă la sfârșitul anului 2020 și numără peste 1,2 milioane de subiecți mai mult decât în 2015, cu o creștere semnificativă de 13%.

Criza economică declanșată de urgența de sănătate a contribuit, prin urmare, la extinderea perimetrului persoanelor aflate în dificultate, adăugându-se o zonă și mai mare de dificultăți: la 4,1 milioane de șomeri, trebuie mai întâi să adăugăm contracte de muncă pe durată determinată, temporare (776 mii persoane) și cu normă întreagă (1,9 milioane); lucrătorii independenți cu fracțiune de normă (711 mii), colaboratorii (225 mii) și contractele permanente cu fracțiune de normă (2,7 milioane) trebuie de asemenea luate în considerare.

Acest grup de persoane ocupate – dar cu perspective incerte privind stabilitatea ocupării forței de muncă sau cu salarii mici – totalizează 6,3 milioane de unități: în condiții precare sau slabe din punct de vedere economic, ele contribuie la extinderea numărului de italieni aflați în criză, care trăiesc la marginea abisului, tot mai aproape de sărăcie.

Italia, 32 de miliarde de euro pentru măsuri împotriva sărăciei și relansarea afacerilor. ”Este maximul pe care l-am putut face”

„Pentru a împiedica această zonă a dificultăților sociale să crească și mai mult, trebuie să depășim cu mult cele 32 de miliarde de euro alocate prin decretul „Sostegni”, care nu sunt suficiente, iar asta trebuie să înțeleagă repede guvernul lui Mario Draghi: sentimentul nostru este că, în ciuda competenței incontestabile a figurilor chemate să acopere cele mai înalte funcții din acest executiv, nu există contactul necesar cu realitatea ”, comentează vicepreședintele Unimpresa, Salvo Politino, citat d ADNkronos.

Italia noilor săraci, masacrul Covid: peste 2 milioane de familii în sărăcie absoluță, cea mai mare cifră din ultimii 15 ani

„Există un factor timp care este fundamental: diferența bugetară a fost aprobată în decembrie, decretul care alocă aceste fonduri este datat pe 19 martie și primele transferuri, asigură guvernul, ar trebui să ajungă la jumătatea lunii aprilie.

Înseamnă peste 100 de zile pentru un pachet de ajutor care, în orice caz, răspunde doar parțial nevoilor dramatice cu care ne confruntăm ”, adaugă vicepreședintele Unimpresa, potrivit căruia„ este necesar să punem companiile într-o poziție de păstrare a lucrătorilor și să revină la angajări, doar în acest fel nu vom mai avea oameni săraci în țara noastră ”.

Potrivit Centrului de studii al asociației, care a prelucrat datele ISTAT pentru 2020, zona dificultăților sociale din Italia include 10 milioane și 406 de mii de persoane. Cifra este mai mare decât cea a unui studiu similar din 2015, când numărul total al italienilor aflați în dificultate se ridica la 9,2 milioane. Mai detaliat, este vorba de 4 milioane și 8 mii șomeri la care trebuie adăugați 6 milioane și 398 mii angajați în situații critice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Papa: „Nu disperați în întunericul pandemiei, nu pierdeți speranța”

Apelul papei în ziua de Paște: „Să depășim întârzierile la vaccinuri”