in

Vești bune pentru badante: de la 1 ianuarie crește salariul, aproape 100 euro mai mult pe lună

Creștere salarii badante în Italia – Vești bune pentru îngrijitoare și menajere. Sectorul domestic, la fel ca toate celelalte sectoare de lucru, are propriile CCNL și grile de salarizare. Și în curând aceste grile vor fi actualizate. Și niciodată ca în 2023 nu a fost atât de mare creșterea salariului minim al îngrijitorilor și lucrătorilor casnici.

Totul din cauza ratei inflației, cu actualizarea salariilor începând din ianuarie, chiar dacă negocierea obișnuită la Ministerul Muncii între patronate și sindicate va fi amânată. De fapt, ca orice modificare a unui CCNL, data intrării în vigoare începe întotdeauna din prima zi a anului.
>>> Fenomen în Italia: badante devenite milionare peste noapte.

Creșterea salariului îngrijitoarelor: de la 80 la 100 de euro mai mult pe lună de la 1 ianuarie

Până pe 20 decembrie, Ministerul Muncii trebuie să convoace Comisia Națională, cu sindicatele și asociațiile. Cu toate acestea, comisia care ar trebui să oficializeze noile tabele nu este strict necesară. Chiar în lipsa înțelegerii dintre părțile sociale, majorarea se declanșează automat. Articolul nr. 38 din CCNL pentru munca casnica o prevede. Și conform celor aflate, în așteptarea anunțurilor oficiale, creșterea ar fi de 9%, relatează pensionefisco.it.

Badante cu salarii de 900 de euro, cu creșterea ajung la 981 de euro pe lună

Patronatele angajatorilor din domeniu sunt în alarmă. Familiile vor plăti mult mai mult pentru un îngrijitor în 2023 decât în 2022. Totul pleacă de la creșterea costului vieții care este acum de peste 11%. Și din moment ce salariile cresc de obicei cu 80% din rata inflației, presupunerea unei creșteri de 9% este sigură.

Un îngrijitor care câștigă 900 de euro pe lună va câștiga așadar 981. Un îngrijitor cu un salariu de 700 de euro va ajunge la 763 și așa mai departe. Majorări care, dacă nu sunt plătite în ianuarie, ar putea da naștere la restanțe.

Creștere salarii badante în Italia – De reținut că un îngrijitor angajat la nivelul CS, pe baza tabelelor salariale minime actuale, ar trebui să câștige 1.026,34 pe lună. Potrivit creșterii ipotetice de 9%, noul tabel ar putea vedea cifra în jur de 1.119 euro pe lună. O creștere de aproape 100 de euro.

Trebuie spus că un îngrijitor care depășește salariul minim nu poate avea dreptul la majorare. În practică, un îngrijitor care ia 1.120 de euro pe lună ar fi deja peste salariul minim. Și în acest caz angajatorul ar putea lăsa salariul la pragul de astăzi.

Italia, salariile pentru badante, îngrijitoare casnice și babysitter vor crește de la 1 ianuarie: până la 2.000 de euro mai mult pe an

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.5]

Identitatea digitală, de aceea guvernul Meloni vrea să o elimine. Ce se schimbă pentru cetățeni și afaceri

alessandra ucisa sot

Italia, și-a ucis soția apoi a folosit sângele ei pentru a scrie ”love”, condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ