in

Datoria publică a Italiei crește în continuare. În trei ani a crescut cu 119 miliarde de euro

Datoria publică italiană este îngrijorătoare. La 31 decembrie 2017 datoria publică generală a fost de 2.256,1 miliarde de euro, după ce la sfârșitul anului 2016 era de 2.219,5 miliarde de euro: o creștere, prin urmare, de 36,6 miliarde de euro.

Creșterea datoriei, arată Banca Italiei, a reflectat nevoile administrației publice (51,8 miliarde), parțial compensate de o scădere a disponibilităților de lichidități ale Trezoreriei.

Astfel, datoria publică italiană devine a doua cea mai riscantă dintre cele din țările din zona euro, după Grecia.

Bankitalia: „La sfârșitul anului 2017 a fost de 2.256 miliarde de euro”

În zona euro cel mai ridicat profil de risc rămâne datoria publică din Grecia, cu rata la zece ani la 4,33%, pe locul al doilea Italia, cu rata de 2,085 %, apoi Portugalia cu 2,075% și Spania cu 1,53%.

Riscul crește și datorită incertitudinii politice din Italia. Datoria publică ridicată a Italiei îngrijorează. Dar comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, a spus că UE este încrezătoare: „Italia este ca o pisică: mereu cade în picioare. Astăzi situația economică se îmbunătățește, sunt capacități creative, cu un țesut extrem de puternic de IMM-uri care exportă, unele chiar de invidiat …. Mă uit la Italia cu afecțiune și încredere”, a spus Moscovici.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragedie la Huelva, trei români morți și unul rănit într-un teribil accident de circulație, mașina s-a rupt în două

Viorica Dăncilă l-a primit la Palatul Victoria pe ambasadorul Italiei: «Să le asigurăm condiții optime de trai românilor din Italia»