in

Declarație șoc a unui medic italian, specializat în boli infecţioase: ”Posibil ca virusul să fie eradicat înainte ca cercetătorii să găsească un vaccin”

Un medic italian, specializat în boli infecţioase, crede că noul virus a devenit inofensiv. Coronavirusul ar putea dispărea singur până la apariţia unui vaccin. ”Virusul a suferit mutaţii iar sistemul nostru imunitar răspunde mai bine stimulilor virali.”, a declarat el, citata de presa italiană.

Dr. Matteo Basseti este directorul clinicii de boli infecţioase a spitalului San Martino din Genova. El a declarat că virusul a devenit mai puţin puternic din cauza mutaţiilor genetice pe care le-a suferit şi ar putea dispărea de la sine, fără vaccin.

”Impresia clinică pe care o am este că virusul se schimbă în intensitate. Acum două luni boala era dificil de gestionat, dar acum cred că virusul a suferit mutaţii genetice iar sistemul nostru imunitar este mai pregătit să lupte. Purtarea măştii, măsurile de distanţare socială au avut un rol crucial în încetinirea transmiterii. Organismul s-a obişnuit în timp cu noua ameninţare iar acum avem o încărcătura virală mult mai mică. Este posibil ca virusul să fie eradicat înainte ca cercetătorii să găsească un vaccin”, a declarat Basseti.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

O asociație din Roma a creat un mesaj din români și italieni, pe un aerodrom: GRAZIE, mesaj dedicat medicilor din prima linie

Român arestat la Aosta, i-a dat foc mașinii fostei sale iubite și a amenințat-o