in

Italia, Decretul Covid în Monitorul Oficial, încetarea restricțiilor de la 1 aprilie

Decretul Covid care decide momentele încetării restricțiilor a fost publicat în Monitorul Oficial, cu câteva mici modificări față de ceea ce era de așteptat.

mario draghi eliminare alerta

Încetarea restricțiilor de la 1 aprilie în Italia

A durat mai mult de o săptămână, dar cel mai recent decret al guvernului Covid a fost publicat în cele din urmă în Monitorul Oficial. Este un text lung și complex, pentru că, în esență, stabilește sfârșitul urgenței.

Nu doar pentru că pe 31 martie starea de urgență Covid se va încheia după mai bine de doi ani, ci și pentru că practic toate restricțiile pe care am ajuns să le cunoaștem val după val vor fi înlăturate într-o lună.

Există totuși câteva știri de ultim moment.

Mici diferențe între ceea ce s-a anunțat (sau ce s-a așteptat) și textul publicat în Gazzetta Ufficiale.

Să recapitulăm toate măsurile luând în considerare trei date de referință: 1 aprilie, 1 mai și 15 iunie.

Ce se schimbă la 1 aprilie odată cu încetarea stării de urgență

1 aprilie va fi prima zi de ieșire din starea de urgență. Aceasta va însemna în primul rând că nu vor mai fi culori ale Regiunilor, nu va mai exista comisia tehnico-științifică și nu va mai fi structura generalului Figliuolo pentru vaccinare.

Pentru compensarea acestora din urmă, „se înființează temporar o Unitate pentru finalizarea campaniei de vaccinare și pentru adoptarea altor măsuri de combatere a pandemiei, care funcționează până la 31 decembrie 2022”, se arată în text.

Se modifică și regulile privind Green Pass: pentru toate activitățile în aer liber, trecem la varianta de bază Green Pass – obținută și cu tamponul negativ, pe lângă vaccin și vindecare – precum și pentru mijloacele publice, atât locale cât și pe distanțe lungi, cât și pentru locurile de muncă.

În sfârșit, chiar și în barurile și restaurantele de interior va fi suficient Green Pass de bază. Ar fi trebuit să fie o excepție doar pentru turiștii străini.

Decret Covid în Italia: eliminate Super Green Pass-ul și obligația de vaccinare

Adio Green Pass și măști, regulile de la 1 mai

Pe de altă parte, 1 mai ar trebui să fie un fel de zi a libertății italiene: Green Pass nu va mai fi folosit nicăieri, doart pentru a vizita pacienții spitalizați și RSA până pe 31 decembrie. De la 1 mai ar trebui să cadă și obligația de a purta măști în interior, dar nu este sigur că această măsură va fi confirmată, din cauza reapariției infecțiilor cu Covid.

Obligație de vaccinare, ce se întâmplă din 15 iunie

Din 15 iunie, obligația de vaccinare nu va mai fi în vigoare, cu excepția celei a personalului sanitar. Dar tocmai pe această temă mai există o noutate de ultimă oră, cu decretul publicat în Gazzetta: încă de la 1 aprilie, cadrele didactice care nu sunt vaccinate nu vor mai fi suspendate de la muncă și de la salariu, ci pot fi repartizate în alte sarcini care nu implică contact cu elevii, scrie fanpage.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.3]
Statele Unite amenință cu folosirea bombei atomice

Război Rusia Ucraina, Statele Unite amenință cu folosirea bombei atomice

Bombe atomice în Italia

Bombe atomice americane în Italia: câte sunt, unde sunt și de ce sunt aici