in

Decret Covid în Italia: eliminate Super Green Pass-ul și obligația de vaccinare

Decret Covid în Italia: eliminat Super Green Pass-ul și obligația de vaccinare, care rămâne doar pentru cei din domeniul sănătății. În noul decret Covid va exista programul pentru ieșirea treptată din pandemie și din restricțiile anti Covid.

Potrivit FanPage.it, Consiliul de Miniștri al Italiei a stabilit ”foaia de parcurs” a redeschiderii corona, care va fi valabilă după încetarea stării de urgență, de pe 31 martie. Odată cu încetarea stării de urgență va fi creată o unitate operațională la Ministerul Sănătății în regim tranzitoriu pentru finalizarea campaniei de vaccinare.

Calendarul pentru relaxarea restricțiilor anti Covid a fost stabilit de premierul Mario Draghi, împreună cu șefii delegațiilor guvernamentale și experți. Măsurile ar putea fi modificate în cadrul unei întâlniri între Regiuni și guvern, care va avea loc înaintea Consiliului de Miniștri de după-amiază.

Iată ce s-a hotărât:

Decret Covid în Italia: Obligație de vaccinare numai pentru cei din sănătate

Cea mai importantă noutate se referă la obligativitatea de a fi vaccinat, care rămâne până la sfârșitul anului doar pentru personalul sanitar și RSA și, prin urmare, expiră pentru sectoarele școlare și de siguranță, unde fusese prevăzut până acum.

Adio Super Green Pass la locul de muncă

De la 1 aprilie, la locul de muncă va fi implementată obligația Super Green Pass pentru cei peste 50. Pentru cei care aparțin acestei categorii, pentru care obligația ar rămâne încă în vigoare până la sfârșitul lunii, la locul de muncă ar trebui să se ceară doar certificatul de bază.

Super Green Pass pentru activități în interior

Super Green Pass-ul va fi obligatoriu până pe 30 aprilie pentru serviciile de catering indoor, centrele de wellness, sălile de jocuri, discoteci, congrese și evenimentele sportive indoor.

Măști în interior

Chiar și măștile din interior vor rămâne pe tot parcursul lunii aprilie. Prin urmare, obligația de a purta echipament de protecție este prelungită până la 30 aprilie.

Sfârșitul sistemului de culori pe regiuni

Odată cu noul decret Covid ne îndreptăm spre anularea sistemului de culoare al Regiunilor. De la începutul lunii aprilie, împărțirea Italiei în zone albe, galbene, portocalii și roșii va fi depășită.

De la 1 aprilie prezența fanilor pe stadioanele italiene revine la 100%, până în prezent permisă 75%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 12 In medie: 4]

Peste 100 de șoferi de TIR români exploatați în Italia, director italian ARESTAT la Oradea

frauda romani italia venit cetatenie

Novara, fraudă de 21,5 milioane de euro din venitul de cetățenie, 10.000 de români înregistrați ilegal în Italia