in

Decret privind turiștii străini care ajung în Italia: accesul este condiționat

Turiștii străini care ajung în Italia cu un Certificat verde de vaccinare cu două doze sau de trecere prin boală mai vechi de șase luni trebuie să dețină și un test COVID negativ pentru a călători în peninsulă sau pentru a avea acces în restaurante, hoteluri și muzee.

Certificatul cu 2 doze, valabil 6 luni de la ultima vaccinare

Guvernul de la Roma a aprobat un decret în acest sens.

În Italia, Certificatul verde pentru persoanele vaccinate cu trei doze sau care au două doze de vaccin şi au trecut şi prin boală va avea valabilitate nedeterminată, în vreme ce Green Pass cu două doze are o durată doar de 6 luni, și nu 9, ca în România.

Decret italian Covid, românii vaccinați de 6 luni care vin în Italia au nevoie de test

Numai cu test Covid negativ

Astfel, potrivit unui nou decret aprobat de Guvernul de la Roma, turiștii străini care dețin un certificat de recuperare sau de vaccinare de mai mult de șase luni pot dormi în hoteluri, mânca în restaurante, vizita muzee sau se pot deplasa cu un tren, o navă sau un avion pe teritoriul italian NUMAI cu un test COVID negativ.

La fel și pentru cetățenii imunizați cu vaccinuri care nu sunt autorizate sau recunoscute ca fiind echivalente în Italia, cum ar fi Sputnik.

Totodată, potrivit ultimului decret, nu există restricții în zonele roșii, cu risc ridicat de contaminare pentru cetățenii care dețin un Super Green Pass, supracertificat al celor vaccinați sau vindecați recent de boală.

Referitor la școli, Guvernul de la Roma a simplificat regulile de carantină: învăţământul la distanță se va declanșa la cinci cazuri pozitive, și nu două în grupă, la grădinițe, în vreme ce în școli numai elevii nevaccinați vor fi obligați să urmărească online lecțiile timp de cinci zile, și nu zece, ca până acum, potrivit Radio România

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Como, găsită moartă în casă după doi ani. Stătea pe un scaun

refuzat tratament covid

Italia, româncă de 52 de ani, a murit în spital după ce a refuzat masca de oxigen și tratamentul anti-COVID