in

Decret italian Covid, românii vaccinați de 6 luni care vin în Italia au nevoie de test

Guvernul italian a aprobat un decret Covid cu o prevedere care îi va afecta pe românii care vin în Italia. Indiferent dacă sunt vaccinați și au certificat de vaccinare valabil, pentru a avea acces la serviciile care cer Super Green Pass (trei doze), trebuie să își facă test. Astfel, dacă vor să stea la un hotel, la o pensiune sau să mănânce la restaurant, trebuie să prezinte test. Chiar dacă certificatul lor de vaccinare este valabil!

Italia, decretul Covid care îi afectează pe străini

Consiliul de Miniștri al Italiei s-a întrunit miercuri, 2 februarie 2022, la ora 17.10 la Palazzo Chigi, sub președinția președintelui Mario Draghi. 

Condiții de călătorie spre România, schimbările introduse de la 1 februarie 2022

A fost aprobat un decret-lege (echivalentul unei ordonanțe de urgență) cu titlul Măsuri urgente privind certificatul verde COVID-19 și pentru desfășurarea de activități în cadrul sistemului de învățământ, școlar și formare

Decretul va intra în vigoare imediat după publicare, adică de luni, 7 ianuarie, potrivit datei vehiculate în presa italiană.

Covid, Draghi: „Problemele Italiei depind de cei nevaccinați”

Circulația străinilor în Italia

Acest decret conține un capitol specific pentru străini:

Celor care provin dintr-o țară străină și sunt în posesia unui certificat de recuperare sau de vaccinare cu un vaccin autorizat sau recunoscut ca echivalent în Italia, în cazul în care au trecut mai mult de șase luni de la finalizarea ciclului de vaccinare sau după recuperare, accesul este permis la serviciile și activitățile pentru care este necesar Green Pass Rafforzato după efectuarea unui test rapid (validitate de 48 de ore) sau molecular (validitate de 72 de ore) antigen. Acest lucru este valabil și pentru cei care au efectuat vaccinări cu vaccinuri neautorizate sau nerecunoscute ca echivalente în Italia, tot după efectuarea unui test.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
conditii de calatorie în România

Condiții de călătorie spre România, schimbările introduse de la 1 februarie 2022

certificat verde italia

Comisia UE prelungește Pașaportul Verde cu un an, până la 30 iunie 2023