in

Covid, Draghi: „Problemele Italiei depind de cei nevaccinați”


Draghi: „Majoritatea problemelor cu care se confruntă Italia depind de cetățenii nevaccinați”.

Sunt cuvintele lui Mario Draghi, care a lansat, la o conferință de presă, „încă un apel către cei care nu s-au vaccinat împotriva Covid să facă acest lucru, chiar și cu a treia doză”.

Draghi da vina pe nevaccinati

Un nou apel la vaccinare

„Nu trebuie să pierdem niciodată din vedere o observație, majoritatea problemelor pe care le avem astăzi depind de faptul că există persoane nevaccinate. Așa că există încă o invitație pentru toți italienii care nu au fost vaccinați să facă acest lucru, și cu a treia doză”.

„Credem că vom depăși provocarea”

„Avem toate motivele să credem că vom reuși de data aceasta”. Așa a declarat premierul, Mario Draghi, vorbind despre situația pandemică. „Ne-am confruntat cu multe provocări, le-am depășit datorită hotărârii și angajamentului cetățenilor, partenerilor sociali, instituțiilor, Parlamentului”. Acest 2022 este „un an pe care trebuie să-l înfruntăm cu realism, prudență dar și încredere și mai presus de toate cu unitate”, a spus Draghi, potrivit TGcom24.

Draghi: Urmează obligația de vaccinare pentru cei peste 40 de ani

Restricții de luni în Italia

Noi restricţii anticoronavirus au intrat în vigoare de luni în Italia, scrie Agerpres.

Clienţii trebuie să dovedească că au fost vaccinaţi ori s-au recuperat după coronavirus pentru a avea acces în hoteluri, centre de congrese şi restaurante sau să folosească teleschiuri şi transportul local pe distanţe lungi.

Turiştii din UE pot folosi în Italia codurile QR din certificatele lor de vaccinare.

Consiliul de Miniştri sub conducerea premierului Mario Draghi a fost de acord asupra regulilor la sfârşitul anului trecut.

Acestea extind restricţiile din viaţa de zi cu zi, în special pentru nevaccinaţi, întrucât un test de coronavirus negativ de coronavirus nu mai este suficient pentru multe locuri.

Noua regulă se aplică acum şi echipelor sportive. Fotbaliştii, de exemplu, trebuie să fie vaccinaţi sau recuperaţi după infecţia cu COVID-19 pentru a fi lăsaţi să joace.

Ţara de aproximativ 60 de milioane de locuitori a înregistrat recent o creştere bruscă a numărului de noi infecţii cu coronavirus.

Cea mai recentă rată de incidenţă pe şapte zile a fost un record de 1.669 de noi infecţii la 100.000 de persoane, la nivel naţional.

Luni, orele reîncep în şcoli în majoritatea celor 20 de regiuni după vacanţa de iarnă. Unii experţi şi politicieni se tem că multe cursuri ar putea fi forţate în curând să treacă online din cauza numărului mare de infecţii în rândul copiilor.

În transportul feroviar, anulări de trenuri sunt de asemenea aşteptate din cauza lipsei de personal provocată de numărul mare de infecţii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
masina veche bani

Ai o maşină veche? Statul român vrea să îţi dea BANI ca să renunţi la ea

david sassoli decedat

Italianul David Sassoli, președintele Parlamentului European, în vârstă de 65 de ani, a decedat în această dimineață