in

Era cea mai bătrână persoană din Europa. Italianca Giuseppina Robucci a murit la 116 ani

Giuseppina Robucci, cea mai vârstnică locuitoare din Europa şi a doua cea mai bătrână persoană din lume, a decedat marţi, la 116 ani, informează agenţia italiană ANSA.

”Suntem trişti, dar în acelaşi timp ne simţim onoraţi că s-a numărat printre cetăţenii noştri”, a declarat Alfonso D’Aloiso, primarul localităţii Poggio Imperiale din sudul Italiei unde a trăit Giuseppina Robucci. Pentru a-şi exprima tristeţea, D’Aloiso şi-a colorat în negru pagina de profil a contului său de Facebook.

”Nonna Peppa” (bunica Peppa), aşa cum era cunoscută, s-a născut la 20 martie 1903.

Potrivit Grupului de Cercetare în Gerontologie (GRG), Giuseppina Robucci a fost a doua cea mai vârstnică persoană din lume, după japoneza Kane Tanaka, tot de 116 ani, însă născută la 2 ianuarie 1903. Robucci a fost cea mai vârstnică persoană din Europa, secondată de Lucile Randon, din Franţa, de 115 ani. Timp de mulţi ani, Robucci a condus o cafenea împreună cu soţul său, în mica localitate din regiunea Apulia. Ea a avut cinci copii, nouă nepoţi şi 16 strănepoţi.

Tot o italiancă, Emma Morano, a deţinut o lungă perioadă titlul de cea mai vârstnică persoană din lume, fiind totodată, la data verificării, ultima persoană în viaţă care s-a născut în anii 1800. Ea a decedat în aprilie 2017, la 117 ani. Succesoarea sa, Violet Brown din Jamaica, a murit în septembrie 2017, la aceeaşi vârstă, 117 ani. Pe lista GRG se numără 34 de ”supercentenari” – persoane de 110 ani sau peste această vârstă. Toate cele 34 de persoane sunt de sex feminin.

Cea mai bătrână femeie din Veneto a împlinit 111 ani: «Niciodată mai mult de un pahar de vin pe zi»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Viorica Dăncila, amenințată cu pușcăria pentru votul din diaspora. «Să știți că nu mă intimidați!»

Verificarea tehnică periodică pentru mașinile românești în Diaspora: inspectori RAR se vor deplasa în străinătate