in

Europa va fi invadată de refugiaţi din Libia. «Un milion de imigranţi gata să vină»

Până la un milion de migranţi gata să plece din Libia. Este estimarea furnizată de Frontex, agenţia UE care coordonează patrularea frontierelor externe ale Uniunii. „În 2015 trebuie să fim pregătiţi să înfruntăm o situaţie mai dificilă decât anul trecut – explică directorul executiv al Frontex, Fabrice Leggeri – potrivit surselor noastre, există între 500.000 şi un milion de imigranţi gata să plece din Libia”.

Directorul Frontex a fost întrebat dacă Statul Islamic (Isis) e în spatele traficului cu migranţi din Libia: „Trebuie să fim conştienţi de riscuri. Pe moment nu am probe pentru a spune că au situaţia imigraţiei ilegale sub control. Însă trebuie să fim atenţi, a spus Leggeri – avem dovezi că migranţii au fost forţaţi să urce în ambarcaţiuni cu armele. Nu am nimic ca să spun dacă erau terorişti. Există îngrijorare în rândul statelor. Fiindcă dacă acest lucru nu se întâmplă acum s-ar putea întâmpla în viitor”.

Paolo Gentiloni, ministrul de Externe, a furnizat date privind fenomenul în curs. 90% dintre fluxurile de imigraţie clandestină înregistrate până acum în 2015 provin din Libia, a declarat ministrul la Comitetul Schengen.


„Nu putem nega ipotetice riscuri ale unei infiltrări teroriste prin intermediul imigraţiei clandestine, dar actualmente serviciile noastre secrete nu dispun de informaţii care să traducă aceste riscuri în realitate”, a adăugat ministrul.

În 4 martie, ministerul de Interne a dat publicităţii cifrele cu privire la sosirile din acest an. În primele două luni ale lui 2015 pe coastele italiene au debarcat 7.882 de imigranţi, cu 43% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă din 2014.

Roberto Calderoli (Lega Nord), vicepreşedinte al Senatului, a spus că cifrele „certifică eşuarea politicilor privind imigraţia. Şi cifrele nu îi iau în calcul pe toţi aceia care nu au fost interceptaţi şi înregistraţi. Acum sunt aproape 70.000 de străini găzduiţi în structurile de primire. Unica soluţie este să se blocheze plecările pe coastele africane şi să încetăm să le stimulăm prin intermediul acordării de beneficii oricui se declară refugiat”.

„S-a întrecut măsura, să ne gândim la şomerii noştri – a încheiat Calderoli – înainte de a face acte de binefacere restului lumii”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tânăr de 26 de ani înecat în râul Ticino

Alegeri locale Italia 2015, reguli pentru alegătorii și candidații români