Menu
in

Fostul atlet italian Donato Sabia, finalist olimpic, moare la 56 de ani de coronavirus

Fostul sportiv italian Donato Sabia, finalist la 800 de metri la Jocurile Olimpice din Los Angeles-84 și Seul-88, a murit la 56 de ani, victimă a coronavirusului, a anunțat miercuri Federația Italiană de Atletism (Fidal) .

Donato Sabia a fost internat la terapie intensivă la spitalul din Potenza, în regiunea Basilicata (sudul Italiei). Tatăl fostului atlet a murit în urmă cu doar câteva zile, tot după ce a fost infectat de COVID-19, a comunicat Fidal.

«O tragedie care se adaugă la o tragedie. Donato a fost o persoană pe care nu o puteam decât iubi „, a declarat Alfio Giomi, președintele Federației Italiene de Atletism.

Un talentat semifondist, Donato Sabia s-a clasat pe locul cinci în finala olimpică de 800 de metri din Los Angeles-84. În același an, el a fost campion european pe pista acoperită la această probă, într-un eveniment organizat la Goteborg (Suedia). La Jocurile de la Seul-88 s-a calificat din nou pentru finala de 800 m și a terminat al șaptelea. Avea posibilitatea de a ajunge unul dintre cei mai mari sportivi în cursa de 800 de metri, însă o accidentare la tendon și-a pus amprenta asupra carierei sale.

Acum era președintele Comitetului regional Fidal din Basilicata, unde a devenit a cincisprezecea victimă a noului coronavirus. Cu peste 17.000 de decese, Italia este țara cu cele mai multe decese din cauza acestei pandemii.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.es/ianis-hagi-ar-putea-ajunge-la-real-madrid-in-aceasta-vara-transferul-e-foarte-aproape-de-a-fi-perfectat/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version