in

Frații Pavăl de la Dedeman cumpără un megahotel în Italia, cu 167 de camere. „Aici a stat Churchill”

Cei mai bogați români, fratii Pavăl de la Dedeman cumpără un megahotel în Italia, într-o asociere cu o firmă de gestiune imobiliară din Lituania. Negocierile de vânzare a Grand Hotel Gardone, de pe malul lacului Garda, sunt în etapa finală.
>>> Citește și: O româncă este cea mai bine plătită pe OnlyFans în Italia: „170.000 de euro într-o lună”

Fratii Pavăl de la Dedeman cumpără un megahotel în Italia


Un comunicat de presă de câteva rânduri, dar plin de știri relevante pentru localitatea Gardone Riviera (provincia Brescia), a fost emis de familia Mizzaro Papini, proprietara pachetului de acțiuni al Grand Hotel Srl și de cumpărătorii Apex Alliance și Paval Holding, scrie gardapost.it.

Cei doi subiecti «anunta ca se afla in faza finala a negocierilor exclusive pentru achizitionarea de catre Apex Alliance/ Paval Holding a intregului pachet de actiuni al Grand Hotel srl, firma care detine istoricul hotel „Grand Hotel Gardone”, un simbol al turismului la Lacul Garda».

Apex Alliance este o companie de management hotelier cu sediul în Lituania, care, potrivit site-ului web al companiei, se angajează în investiții direcționate pe piețele în creștere din Europa Baltică și Centrală și de Est.

Paval Holding este in schimb holdingul dezvoltat de frații români Adrian și Dragoș Pavăl. Frații Pavăl, proprietarii magazinelor Dedeman sunt acum cei mai bogați români. Averea lor ar fi mai mare chiar și decât a miliardarului Ion Țiriac, conform ultimului top realizat de revista Forbes. Conform acestei reviste, Dragoș Pavăl ar avea o avere de 1,7 miliarde de dolari, iar Adrian Pavăl o avere de numai 1,2 miliarde de dolari.

Nu sunt furnizate informații despre valoarea vânzării.

Comunicatul de presă mai anunță că „ noua proprietate intenționează să redeschidă hotelul în iunie și să finalizeze sezonul 2023, înainte de a începe lucrări majore de restyling la structură pentru a permite hotelului să se poziționeze într-o manieră câștigătoare pe piața de 5 stele de lux”.
>>> Citește și: Italia, ”Case de un euro” – primul contract semnat în Basilicata, la ce trebuie să fie atenți cumpărătorii

Hotelul simbol al turismului la Lacul Garda

Hotelul, inaugurat în 1884, este simbolul turismului din Garda, plin de istorie și farmec, care prin dimensiunea sa impunătoare (hotelul de patru stele adăpostește acum 167 de camere) și turela caracteristică, reprodusă pe cărți poștale și broșuri, marchează peisajul istoric din Gardone Riviera.

Chiar și după lucrările de modernizare, care au avut loc în special în primii cinci ani ai anilor 1920 și în anii 1960, își păstrează încă farmecul inițial, îmbogățit de propria istorie. În perioada de dinaintea Marelui Război, a găzduit regi și nobili din toată Europa, precum regele George al Saxoniei.

In 1902 a stat acolo Paul Heys , Premiul Nobel pentru literatură in 1910, care, fascinat de atmosfera hotelului, a ambientat acolo cateva povesti celebre. Faima hotelului a crescut și mai mult în epoca lui D’Annunzio. Aici d’Annunzio a aşteptat alături de pianista Luisa Baccara ca noua sa casă din Gardone să fie gata.

Winston Churchill a stat acolo în 1949 , făcându-l o legendă în rândul turiștilor englezi, care sorbeau cupe de Pol Roger, șampania preferată a lui Sir Churchill, în Winnie’s Bar al hotelului. În camerele sale au trecut, printre alții, scriitorii Somerset Maugham și Vladimir Nabokov, astronaută rusă Valentina Tereskova, prima femeie în spațiu, cercetătorul Albert Sabin, descoperitorul vaccinului antipolio. Pe scurt, povestea a trecut de aici.

Și sute de mii de turiști au trecut pe acolo, în condițiile în care hotelul înregistrează între 45.000 și 50.000 de vizitatori în fiecare an.

Proprietatea aparține familiei Mizzaro. Enrico Mizzaro a reușit primul său sezon la Grand Hotel Gardone în 1954 și l-a cumpărat în 1957 de la Cassa di Risparmio delle Provincie Lombarde, devenită proprietară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În 1981, fiul său Franco a preluat conducerea, împreună cu soția sa Graziella. Astăzi, a treia generație de Mizzaros se află la cârma companiei, cu Orietta și fratele ei Federico.

Dar un nou capitol din istoria hotelului este pe cale să fie scris.
>>> Citește și:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]
Fuma marijuana la școală

Fuma marijuana la școală în Italia, băiatul suspendat va fi despăgubit cu 2.000 de euro

închide activitate lipsă personal

Un local din Treviso închide după o lună din lipsă de personal: ”Ofer 1.600 de euro net, nu vine nimeni”