in

Prăpăd în sudul Italiei. Un mort şi zeci de victime după o furtună comparabilă cu un uragan

Un ciclon format pe Marea Mediterană a făcut prăpăd în sudul Italiei, unde într-o zi a plouat cât pentru două luni. Mai multe localităţi sunt de nerecunoscut după ce viitura a rupt poduri, a dărâmat case şi a pus copaci la pământ. Un om a murit, soţia sa este în continuare dată dispărută. Numărul victimelor creşte pe măsură ce salvatorii ajung în zonele izolate.

În Sicilia şi Calabria, numeroase zone sunt sub ape. Pe şosele s-au format toreţi uriaşi care au spulberat totul în cale. Au luat pe sus mașini și le-au purtat sute de metri. Mai mulți șoferi au fost salvați de pompieri din mijlocul apelor.

Viitura a rupt poduri şi a smuls asfaltul de pe drumuri. Circulația trenurilor a fost suspendată din cauza distrugerii terasamentului, în timp ce avioanele nu au mai putut decola și ateriza din cauza rafalelor de 100 de kilometri pe oră.

Meteorologii avertizează că astfel de viituri vor fi din ce în ce mai dese

Oamenii din mai multe sate au fost evacuaţi şi duşi în adăposturi, după ce localităţile lor au fost înconjurate de ape. Un cuplu a fost surprins de ape pe drum, îm maşină. Au ieşit din autoturism în speranţa că se vor salva, însă au fost luaţi de viitură, relatează Observator News.

Toată noaptea au fost căutaţi de echipele de salvare, care spre dimineaţă au găsit trupul neînsufleţit al bărbatului.

Vijelia, comparabilă cu un uragan, s-a format săptămâna trecută deasupra Mării Mediterane. Italienii pun violenţa fenomenului pe seama schimbărilor climatice şi avertizează că astfel de viituri vor fi din ce în ce mai dese.

Palermo, devastat de o furtună violentă, doi oameni au murit, alţii s-au salvat la limită. «O bombă cu apă a lovit oraşul»

„În ultimele săptămâni, am avertizat că, din păcate, din cauza temperaturilor ridicate ale mării, se pot forma uragane, care vor pune în dificultate atât populaţia, cât şi echipele de salvatori”, a explicat un pompier.

Meteorologii au anunţat că Sudul Italiei rămâne toată săptămâna sub avertizare de vreme rea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
romani no green pass italia

„Nu suntem conspiraționiști”, un român din Italia răspunde acuzațiilor ambasadorului Bologan

record vaccinari romania

Record de vaccinări în România. „Chiar nu prea mai aveam de ales”