in

„Nu suntem conspiraționiști”, un român din Italia răspunde acuzațiilor ambasadorului Bologan

Un român rezident în Italia a trimis o scrisoare Ambasadorului României în Italia, după ce acesta a exprimat o poziție dură împotriva conaționalilor care au participat la protestele No Green Pass din Italia, unii chiar fluturând drapele românești. George Bologan a afirmat că majoritatea românilor sunt doar rezidenți, nicidecum cetățeni italieni, ca urmare ar trebui să nu participe la proteste

În scrisoare, ambasadorului i se atrage atenția că românii din Italia au dreptul de a protesta „în calitate de cetățeni europeni care își văd drepturile fundamentale încălcate”.

Răspuns pentru Ambasador: „Nu suntem conspiraționiști”

Stimate domnule Ambasador,

Mă numesc Ștefan Căliman și sunt un cetățean român rezident în Italia.

Cu mare regret am aflat de luarea de poziție de care v-ați făcut protagonist împotriva concetățenilor care și-au exersat dreptul legitim de a manifesta contra gravelor încălcări care se petrec în Italia în urma adoptării de către Guvernul de la Roma a normativei care impune obligativitatea certificatului verde inclusiv pentru accesul la locul de muncă.

Ambasadorul Bologan, atac nimicitor la românii No Green Pass

În ciuda declarațiilor dvs prin care ați etichetat drept „conspiraționiști” concetățenii care au coborât în stradă pentru a-și manifesta punctul de vedere, nu împotriva vaccinurilor, așa cum în mod eronat susțineți, ci pentru libertatea de alegere și împotriva discriminării, trebuie să vă aduc în atenție, cu riscul de a fi banal, că printre protestatari s-au numărat și multe persoane vaccinate.

Mari personalități ale culturii contemporane italiene precum Massimo Cacciari și Giorgio Agamben și-au manifestat deschis îngrijorările față de limitarea libertăților individuale prin adoptarea certificatului verde.

Presa din întreaga lume, domnule Ambasador, se întreabă despre deriva experimentului social care are loc în Italia, în timp ce dumneavoastră intenționat discreditați concetățenii care își apără dreptul la opinie, la alegere, dreptul de a dispune de propriul corp și dreptul la muncă fără discriminare, etichetându-i drept „conspiraționiști”.

romani no green pass italia

Vă întrebați „cu ce drept noi, românii oaspeți în această țară, punem la îndoială și contestăm legile acestui stat?

În calitate de cetățeni europeni care își văd drepturile fundamentale încălcate, domnule Ambasador, dacă simpla calitate de cetățean român nu este suficientă în a vă rechema la responsabilitățile dvs de Ambasador al României.

„Îi atacați și îi insultați pe români”

Cu mare regret, domnule Ambasador, remarc că sunteți a nenumărata figură instituțională al Statului Român care în loc să reprezinte și să apere drepturile românilor îi atacați, îi insultați, le faceți morala paternalistic asumându-vă poziții cu caracter politic împotriva deontologiei profesionale a rolului pe care îl acoperiți.

Domnule Ambasador, aici nu este vorba despre vaccin sau nevaccin ci despre libertatea persoanei, despre nediscriminare, despre libertatea de opinie, despre dreptul la muncă, toate drepturi garantate de Constituția României și de legislația europeană.

Dumneavoastră, în calitate de Ambasador al României, ar trebui să semnalați Guvernului de la București gravele încălcări ale Cărții Drepturilor Fundamentale ale UE (art.1, 3, 6, 7, 10, 11, 12, 15, 21, 30, 31) care au loc în Italia, unde au fost adoptate măsuri unice în Europa și în lumea liberă care discriminează persoanele la locul de muncă.

„Ați abandonat muncitorii români”

Domnule Ambasador, ați abandonat muncitorii români care s-au văzut de la o zi la alta obligați să se supună unor tratamente medicale pentru a intra la locul de muncă, care și-au văzut suspendat salariul sau care au fost chiar concediați în cazul în care nu s-au supus șantajului.

În speranta unui Ambasador care să respecte România și în consecință să fie onorat în a fi în slujba cetățenilor săi,

Vă mulțumesc anticipat pentru răbdarea și bunăvoința Domniei Voastre!

Cu amabilitate,


Căliman Ștefan

Ambasadorul Bologan, atac nimicitor la românii No Green Pass

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 47 In medie: 4.4]
fisc certificat avccinare

Românii nu pot plăti taxele la sediile Fiscului dacă nu au certificat de vaccinare

masini inundatii italia

Prăpăd în sudul Italiei. Un mort şi zeci de victime după o furtună comparabilă cu un uragan