in

Ambasadorul Bologan, atac nimicitor la românii No Green Pass: „Sunteți doar rezidenți”

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a condamnat gestul unor români de a purta tricolorul la manifestaţiile anti-Green Pass. Condamnarea a venit în cadrul unei conferințe online organizate cu asociațiile, potrivit Adevărul.

«Am avut cazuri de decese şi de îmbolnăviri ale compatrioţilor noştri care lucrau ca muncitori sezonieri, în special în agricultură.

Am obligaţia morală să atrag atenţia asupra riscului securităţii sanitare a cetăţenilor români.

Ambasadorul României în Italia, conferință la Oradea: „Ne credem mari, puternici, tari…”

De asemenea, am asistat zilele trecute la manifestaţii denumite no-vax, unele violente, condamnate de întreaga clasă politică peninsulară şi de către opinia publică italiană.

La aceste manifestaţii au luat parte, din păcate, şi cetăţeni români, unii dintre ei purtând drapelul României.

roman no green pass Milano

Democraţia înseamnă responsabilitate, drepturi şi obligaţii.

Români din Italia se alătură protestelor împotriva introducerii Green Pass. ”Badantele românce sunt disperate”

„Sunteți rezidenți nu cetățeni italieni”

Nu doresc să emit judecăţi asupra principiilor fundamentale şi libertăţii fiecăruia de a avea propriile opinii, doresc însă să reamintesc că o mare parte dintre compatrioţii care se află pe teritoriul Italiei sunt rezidenţi, nu sunt cetăţeni italieni.

Prin urmare, dacă nu aş fi cetăţean italian, aş avea reţineri pentru a protesta, mai ales participând la acţiuni violente faţă de deciziile autorităţilor unui stat prietenos.

„Vopsea pe pereți”

Când merg la cineva în casă, din bun simţ îi respect regulile casei şi nu mă apuc să-i arunc cu vopsea pe pereţi sau să-l critic cum îşi organizează viaţa, într-un anumit fel.

Guvernul de la Roma a luat măsuri pentru a se proteja împotriva pandemiei, care după cum vedem, în al doilea an, produce efecte dezastruoase pe trei paliere esenţiale: economic, social şi mai ales uman, provocând deja o stare de oboseală generală.

În Italia, cine nu doreşte să se vaccineze poate opta, pe buzunarul propriu, pentru efectuarea de teste, dar nu are nimeni niciun drept să fie iresponsabil faţă de semenul său, când trăim o dramă. (…)

Dacă vecinii şi prietenii noştri italieni se vaccinează, personal nu văd de ce noi să nu ne vaccinăm. (…)»

Legile italiene

Participarea la manifestaţiile anti-Green Pass a unor concetăţeni care au purtat şi fluturat drapelul României în mijlocul demonstranţilor, a adus din partea ambasadorului român următoarele observaţii: „Guvernul italian a luat măsuri pentru a-şi proteja populaţia, cu ce drept noi, românii oaspeţi în această ţară, punem la îndoială şi contestăm legile acestui stat?”, a mai spus Bologan.

Prima reacție din comunitate 👇👇👇

„Nu suntem conspiraționiști”, un român din Italia răspunde acuzațiilor ambasadorului Bologan

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 12 In medie: 3]
inchisoare barbat italia

„Viaţa cu soţia este un IAD”. Un bărbat din Italia i-a implorat pe poliţişti să-l trimită la închisoare

fisc certificat avccinare

Românii nu pot plăti taxele la sediile Fiscului dacă nu au certificat de vaccinare