in

VIDEO – Giorgia Meloni, laude pentru Mussolini: „A fost un politician bun. Tot ce a făcut, a făcut pentru Italia.”

 Știri Italia – Giorgia Meloni îl laudă pe Mussolini – În 1996, o foarte tânără Giorgia Meloni declara într-un reportaj făcut pentru televiziunea franceză că Mussolini a fost „un politician bun”.

Giorgia Meloni îl laudă pe Mussolini

Era anul 1996. În timp ce în Italia cei doi adversari istorici Silvio Berlusconi și Romano Prodi se ciocneau, Giorgia Meloni era activă în Alleanza Nazionale. Intervievată de televiziunea franceză, Meloni, care astăzi aspiră să câștige funcția de prim-ministru, a lăudat aptitudinile politice ale lui Mussolini din perioada fascistă.

Giorgia Meloni la televiziunea franceză în 1996: „Mussolini a fost un politician bun”

Italia, 1996. Politica a fost o confruntare deschisă între Polo delle Libertà al lui Silvio Berlusconi și Ulivo al lui Romano Prodi. La acea vreme, Giorgia Meloni avea doar 19 ani și milita în Alleanza Nazionale, rezultată din Mișcarea Socială Italienă și dreapta neofascistă, deținând rolul de șef național al Acțiunii Studențești.

În acel an, într-un reportaj realizat pentru programul Soir 3, ea spunea: „Je crois que Mussolini était un bon politicien. Tout ce qu’il a fait, il a fait pour l’Italie ”.

„Cred că Mussolini a fost un politician bun . Tot ce a făcut, a făcut pentru Italia. Nu au existat alți politicieni ca el în ultimii cincizeci de ani”.

VIDEO 👇👇👇

Videoclipul, vechi de acum peste un sfert de secol, a fost rememorat și readus în prim-plan de site- ul francez Loopsider care a postat un reportaj în care a criticat cariera politică a Giorgiei Meloni, scriind:

„Împotriva căsătoriei gay. Împotriva migranților. Naţionalist. Cine este Giorgia Meloni, politicianul favorit pentru a deveni următorul prim-ministru italian în septembrie anul viitor?”.

Videoclipul lansat de site-ul francez a fost lansat chiar acum, când liderul FdI se angajează să se arate Europei ca un lider puternic gata să guverneze, fără legături cu fascismul, scrie notizie.it.

Videoclipul către presa străină și cererea de îndepărtare a flăcării tricolore

„De zile întregi citesc articole în presa internațională despre viitoarele alegeri care vor da un nou guvern Italiei, în care sunt descris ca un pericol pentru democrație, pentru stabilitatea italiană, europeană și internațională”, a spus ea într-un recent video adresat presei străine, Giorgia Meloni.

„Dreapta italiană a trimis fascismul în istorie de zeci de ani încoace, condamnând fără ambiguitate privarea de democrație și infamele legi anti-evreiești”.

Cuvintele liderului FdI declanșaseră numeroase apeluri din partea celor mai variate partide italiene. În special, senatorul pe viață care a supraviețuit lagărului de concentrare de la Auschwitz, Liliana Segre, i-a cerut lui Meloni să îndepărteze flacăra tricoloră de pe sigla acestuia .

„Flacăra din simbolul FdI nu are nimic de-a face cu fascismul , ci este recunoașterea drumului făcut de o dreaptă democratică în istoria noastră republicană. Suntem mândri de asta”, a răspuns Meloni.

Meloni: „Draghi vrea să prelungească Green Pass până în 2025. O nebunie”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
massimiliano decedat padova

Padova, în vârstă de doar 20 de ani, găsit mort în pat, locuia cu părinții săi, de care era foarte apropiat

Italia, 14 români arestați pentru lovituri la bancomate, achiziții ilegale de 100.000 de euro