in

Italia, 14 români arestați pentru lovituri la bancomate, achiziții ilegale de 100.000 de euro

Români în Italia – Bandă de români anihilată în Italia – Operațiunea Carabinierilor din Ancona, 14 arestări pentru 20 de lovituri în toată Italia. Achiziții ilegale de 100 de mii de euro.

Bandă de români anihilată în Italia

Cu diverse trucuri le-au furat cardurile utilizatorilor bancomatelor și, de asemenea, codurile PIN pentru a efectua retrageri de numerar în casieria rapidă sau pentru a face achiziții de produse scumpe precum smartphone-uri și tablete: în acest fel au intrat în posesia a circa 100 de mii de euro. Au acționat în toată Italia, scrie ansa.it.

Banda a fost acum anihilată de carabinierii Companiei Ancona care a executat în această dimineață un ordin emis de Tribunalul din Ancona la solicitarea procurorului local care a coordonat întreaga anchetă.

Doi români arestați la Vigonza (Padova), dețineau explozibil de tip „Mama lui Satan” pentru aruncat bancomate în aer

Au fost arestați preventiv în închisoare 14 subiecți, toți cetățeni români cu vârsta cuprinsă între 29 și 59 de ani, cu multiple antecedente, acuzați de infracțiunile de furt calificat, tăinuire și folosire necorespunzătoare și falsificare a instrumentelor de plată, altele decât numerarul.

Cercetările, efectuate în perioada septembrie 2020 – ianuarie 2021, au permis să se constate că banda a fost responsabilă pentru cel mult 20 de episoade infracționale, săvârșite în provinciile Ancona, Bologna, Rimini, Ferrara, Forlì-Cesena, Macerata, Chieti, Livorno, Verona, Novara și Fermo în detrimentul a cât mai multe victime, toate persoane cu vârste cuprinse între 59 și 89 de ani.

Cum opera banda

Gruparea infracțională, explică anchetatorii, a funcționat întotdeauna cu același modus operandi: au abordat victimele în timp ce acestea aveau intenția de a efectua operațiuni la bancomate – în general ale institutului Unicredit – și, fără a fi observați, au reușit să fure codurile PIN ale cardurilor ATM.

Imediat după, infractorii au atras atenția victimelor cu un pretext, de ex. făcându-le să creadă că o bancnotă a căzut la pământ, și-au însușit cardul de la bancomat și l-au înlocuit cu unul similar, în general provenit din furturi anterioare. După ce plecau cu cardurile, ridicau numerar de la casierii rapide sau cumpărau dispozitive electronice scumpe.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

VIDEO – Giorgia Meloni, laude pentru Mussolini: „A fost un politician bun. Tot ce a făcut, a făcut pentru Italia.”

Moarte subită la Treviso, Stefano Pasin moare la 44 de ani